IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода за коса: Горене със свещ

17 юли 2015 13 11

Защо звездите го правят?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Обикновено, когато някоя известна личност изпробва нова терапия, свързана с красотата, тя мигновено се превръща в изключително актуална.

Козметичните салони се надпреварват кой да я представи по-напред и как да привлекат клиенти чрез рекламата.

От друга страна, ние потребителите, в желанието си да приличаме колкото можем повече на своя идол, експериментираме с видяното, доверявайки се често само и единствено на своето усещане.

В моментите, в които Алесандра Амброзио завладее света с поредното селфи, на което е с плод или зеленчук, тичаме към хладилника и се надяваме тайно да се просветим и ние в тайната на вечната младост.

Напоследък виждаме все по-често най-известните лица от модната, козметичната и филмовата индустрия да... горят своите коси.

Да, правилно. Стотици снимки заляха социалните мрежи, а на тях виждаме идолите си с усукани кичури и горяща свещ под тях.

Как работи терапията?

Това е двучасова процедура със свещ, в която стилист навива малки участъци от косата на кичури и движи пламъка нагоре-надолу по цялата дължина. Това премахва цъфтящите краища и отваря космения фоликул така, че да задържа влага. Причината за усукването е, че по този начин се гарантира третирането само на вече увредените краища. След като се приключи с „горенето“, терапията продължава с дълбока хидратация. Може да прилагате освежаването на косата на всеки три месеца.

Защо е актуална?

Защото обикновено сменяме прическата си заради нуждата от премахване на цъфтящите краища. Този процес се характеризира със загуба на няколко сантиметра от косата – нещо, което при терапията със свещ липсва. Препоръчваме обаче да не се доверявате на всеки стилист, тъй като буквално може да пламнете.

Снимка: Instagram

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари