IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се гримираме правилно? – част 2

23 юли 2015 11 47

Лесни трикове и хитрини

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Вече ви представихме първата част с техники за различните козметични продукти и тяхното нанасяне.

Тъй като това е доста необятна тема, решихме да ги съставим по един-единствен критерий – най-честите грешки и въпроси, които всяка жена си задава почти ежедневно.

Представяме ви още една порция от полезни съвети за това, как да се научим да използваме всичко правилно и да постигаме забележителните резултати с лекота.

1. Очна линия

Дамите с визуално „хлътнали“ очи трябва да използват течна очна линия вместо обичайния молив. По този начин ще избегнете зацапване в краищата и ще нанесете много по-прецизно и красиво.

2. Лак за нокти

Може лакът ви за нокти да е изсъхнал или да е твърде стар? В някакъв момент, сгъстяването в долната част на бутилката е факт. Добавете малко лакочистител и разклатете добре преди да нанесете върху ноктите.

3. Тест за коректора и фондьотена

Когато сте пред дилема относно цвета, в който да купите вашия коректор или фон дьо тен, винаги използвайте на границата на лицето с шията – там мястото е най-малко изложено на слънце и е действителният ви цвят.

4. Дълготрайност на фондьотена

Ако искате да се радвате по-дълго на красива основа на своя грим, смесете малко количество фон дьо тен с хидратиращ крем и нанесете върху лицето. По този начин не просто ще подсигурите дълготрайност, но и ще откриете приятен блясък на кожата.

5. Извийте миглите

Преди да използвате извивачката за мигли, можете да я нагреете съвсем малко с помощта на сешоар. По този начин ще придадете не просто сексапилни извивки, но и ще ги запазите фиксирани за по-дълго време.

6. Трик с червилото

Обичате матиращите червила, но имате чувство, че устните ви изглеждат твърде сухи? Поставете балсам за устни преди да нанесете цвят. Дайте малко време да попие добре – гримирайте очите, например.

7. Трик за маникюра

Ако сте бързали твърде много последния път, когато се лакирахте и това си личи, накиснете пръстите в топла вода и след няколко минути ще можете да махнете лака за нокти от местата, на които не му е мястото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари