IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направим ретро къдрици?

28 юли 2015 08 01

Лесна техника за холивудски блясък

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Едно от най-красивите неща в прическата са къдриците. Независимо дали са обемни, ситни, вълни или леко загатнати, те придават несравним обем и усещане за плътност.

Сред всички възможни варианти за постигане на ефектната стилистика, безспорно най-добрият са ролките.

Чрез тях не горите и не увреждате косата си, а се радвате винаги на добри резултати. Тъй като разнообразието, което коафьорите предлагат, невинаги е особено практично, вечните класики намират своето място в челните позиции на класацията с най-любими варианти.

Ретро къдриците оставят трайна следа в индустрията и с днешна дата се демонстрират постоянно от звездите на червения килим.

Представяме ви лесен начин да се сдобиете с ретро вдъхновението в косите и в домашни условия. Единственото, което трябва да направите, е да следвате стриктно следните стъпки.

Стъпка 1

След като излезете от банята, изсушете косата, докато сте с главата надолу. По този начин топлата струя от сешоара ще внесе естествен обем от корена до краищата и ще ви бъде много по-лесно да стилизирате.

Стъпка 2

Вземете гребен и разделете косата на страничен път. Много важен момент е да се постараете той да бъде колкото се може по-дълбок, за да се акцентира именно върху ретро елемента.

Стъпка 3

Поставете 10 големи и кръгли ролки върху отделни сектори, като започнете от горните пластове с коса. По този начин ще имате видимост и ще можете да контролирате формата. След като навиете всяка ролка, впръскайте лак за коса, за да успеете да гарантирате дълготрайност.

Стъпка 4

Оставете ролките върху косата за поне един час и след като той мине, леко и внимателно срешете отделните кичури.

Стъпка 5

Захванете предния кичур зад лявото ухо и нанесете върху цялата коса малко количество арганово масло, за да внесете блясък и гладък вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари