IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата преди и след тренировка

30 юли 2015 06 50

Красиви и стегнати едновременно

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Цяла година се мотивираме сами за невероятното тяло, което ще имаме по време на лятната почивка.

Кроим планове за начина, по който ще изглеждаме и мечтаем за формите, с които няма да се притесняваме в новата си рокля.

Нещо повече – ще бъдем по-смели с кройките и ще показваме резултатите, постигнати след много усилия.

И така, в мечти, ненадейно се оказахме в средата на отпускарския сезон, а някак си пропуснахме да осъществим плановете си.

Панически се втурваме към най-близкия фитнес или зала, за да започнем интензивно подготовка за почивката.

Високите температури по никакъв начин не са повод да жертваме красивата си кожа за сметка на стегнатите коремни мускули.

Представяме ви лесните начини, с които да се погрижим за кожата след и преди тренировка, за да задържим или върнем обратно нейната чистота и здрав вид.

1. Избягвайте почистването на потта

В никакъв случай не почиствайте потта от лицето с мръсни ръце. Това може да ви докара различни раздразнения и инфекции. Вместо това, използвайте чисти сухи кърпички или антибактериални мокри такива.

2. Вземете душ със студена или хладка вода

Измийте лицето и тялото с по-ниска от телесната температура вода. Ако заложите на горещия душ, рискувате да премахнете естествените масла на кожата и да я изсушите. Не използвайте скраб за тяло след тренировка. Поставете задължително хидратиращ лосион или крем и задължително сменете веднага дрехите, с които сте се упражнявали.

3. Перете всеки път дрехите, с които тренирате

Постарайте се да перете спортния си екип за всяка следваща тренировка. В никакъв случай не обличайте същите дрехи, защото в противен случай рискувате акне по гърба и/или други инфекции.

4. Махнете грима преди това

Винаги почиствайте козметичните продукти от лицето си. Докато се потите, порите се разтварят и рискувате да ги запушите. Дори и да не носите грим, винаги почиствайте лицето след тренировка с подходящ продукт.

5. Слънцезащита

Ако тренирате сред природата и отказвате да се затворите във фитнеса или каквато и да е друга зала, задължително нанесете слънцезащитно мляко. Лъчите на слънцето могат да бъдат безпощадни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари