IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да възстановим коса след боядисване?

4 август 2015 08 41

Върнете здравия вид обратно

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Искахте точно този красив златисто-кестеняв нюанс, който видяхте върху косата на Бионсе или на която и да е друга звезда?

Чудесно, ако сте го постигнали. След известно време обаче усещате, че от меките на допир кичури меко казано няма и следа, а блясъкът отдавна е дал своето място на стърчащите косъмчета.

Това е цената, която е трябвало да платите, за да се сдобиете с бронд или който и да е друг цвят.

За щастие, всички тези негативни последици имат своето решение и то е в специална терапия за възстановяване.

Ако се чудите каква точно е тя, можете да видите тук:

1. Не мийте косата повече от два пъти седмично

Скалпът естествено произвежда масла, които защитават косъма и го подхранват. Постарайте се да не миете с шампоан повече от два пъти седмично, защото изтощавате косата и отмивате натуралната хидратация на кожата.

2. Избягвайте сешоари за коса

Това може да ви се струва като навик, от който няма как да се откажете, но опитайте. Вместо да пускате сешоара, използвайте хавлиена кърпа, с която да оставите да изсъхне по естествен начин. Ако все пак се налага да използвате какъвто и да е инструмент, който стилизира косата с термична обработка, настройте на най-ниската възможна температура.

3. Използвайте подходяща четка

Най-добрият избор при четките за коси и гребените са тези, които са с голямо разстояние между зъбците. Много важен момент е винаги да решете гривата тогава, когато е абсолютно суха, защото в противен случай рискувате да накъсате косъма.

4. Дълбока хидратация

След като измиете добре косата с шампоан, задължително използвайте балсам с високи хидратиращи свойства. Един от най-ефективните трикове е след като поставите такъв продукт или маска за коса, да обвиете главата с шапка за баня. По този начин ще ускорите процеса по абсорбиране и ще се радвате на бързи резултати.

5. Маска за коса

Говорейки за хидратация, няма как да не споменем, че маските не са въпрос на избор, а задължителни, ако искате да имате хубава коса. Можете да приготвите сами козметично чудо като смесите яйце, мляко, мед и банан, за да подсилите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари