IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-лошите козметични съвети в социалните мрежи Част 1

19 август 2015 09 00

На какво да не вярваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Интернет безспорно коренно промени целия ни живот. Не просто, че го пренесе на различни социални платформи, но и ни направи по-общителни, по-достъпни, по-информирани и любопитни.

Промени с такъв мащаб неминуемо променят цялостната картина на всяка една сфера, давайки ѝ съвсем нови граници и възможности.

Този процес включва до голяма степен и козметичната индустрия. Различните марки, произвеждащи продукти, гримьори и специалисти започнаха да споделят своите лични съвети в профилите в социалната мрежа.

За съжаление, не всички те са дадени от специалисти и далеч не може да се даде гаранция, че работят.

Не само това, но е и абсолютно възможно да си навредите с някой и друг „изпробван“ съвет с козметиката.

Представяме ви няколко трика, които циркулират в мрежите, но е по-добре да подминавате.

1. Очна линия върху извивачка за мигли

На много места срещаме различни обещания за дълги, плътни и тъмни мигли, които, видиш ли, се постигат само и единствено ако нанесем очна линия върху извивачката. Това далеч не е работеща формула поради няколко причини.

Този козметичен продукт не се втвърдява по начина, по който спиралата за мигли, а ефектът ще е доста по-краткотраен. Единственото, което можете да постигнете по този начин е по-тъмни косъмчета около очите.

2. Обезкосмяване със сода и кафе

На фона на всички начини, с които трайно да се сдобиете с гладка кожа, тази направо не дава ефект. За сметка на това обаче, можете лесно да използвате подобна смес за ексфолиация и почистване.

3. Вода за уста на пъпка

Този козметичен съвет залага основно на факта, че алкохолът изсушава кожата и съответно – пъпката. Да, това е така, но не забравяйте, че засягате и околностите, не само засегнатото място. Оставете този тип продукти за хигиена да работят там, за където са предназначени.

4. Тен на кожата с черен чай

Този козметичен съвет в действителност работи, но е абсолютно непрактичен. Сложното нанасяне включва дълъг процес на варене на чай, премахване на торбичките, изстиване на водата, изсипването ѝ в бутилка със спрей и след това нанасянето равномерно върху цялото тяло.

И всичко това за ефект, който трае до следващото къпане. Вместо да губите толкова много време, по-добре обмислете продуктите, които козметичните фирми предлагат.

5. Майонеза като овлажнител

Не, не, не и не. По никакъв начин не можете да замените хидратиращите продукти с майонеза или бебешко олио, като това са най-разпространените лъжи. Единственото място, на което трябва да остане този продукт, е в кухнята.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари