IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем лесно грим?

29 август 2015 07 00

Няколко съвета за добър ефект

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Способни сме да прекараме часове наред пред огледалото, за да постигнем идеалната очна линия, съвършените мигли, перфектното червило и чистото лице.

Това е времето, което със сигурност приемаме като добра инвестиция за самите нас.

Контрапункт на това е времето, в което трябва да изчистим целия си труд, а това обикновено съвпада с моментите, в които сме изключително изморени и последното нещо, което искаме да направим, е да стоим будни.

Тъй като мокрите кърпички за почистване на грим не винаги са добър вариант, а голяма част от козметичните продукти за премахване на козметични продукти и замърсявания по кожата оставят усещане за сухота, представяме няколко алтернативни варианта.

Всеки един от тях е изпробван и със сигурност работи.

1. Бебешки шампоан

Кой е казал, че бебешките шампоани са предназначени само за малките? Този продукт може да бъде използван за успешно премахване на очна линия, спирала и сенки за очи, независимо дали са водоустойчиви или просто упорити.

2. Бебешки кърпи

Друг от продуктите за малчугани, който е подходящ да влезе в употреба за красивата ни рутина са кърпичките. Те почистват грима и оставят кожата хидратирана. Желателно е след като използвате да изплакнете с топла вода и да нанесете крем за лице.

3. Хидратиращ продукт за лице

Нанесете малко количество от любимия ви хидратиращ продукт за лице върху памучен тампон. Почистете добре грима и след това задължително изплакнете. Препоръчително е да използвате топла вода за по-добър ефект.

4. Масла

Доказано е, че всички видове масла имат невероятен ефект върху лицето и почистването както от грим, така и от натрупана мръсотия. Въпреки това, препоръчваме да се спрете на масло от бадем, тъй като е с доказано най-добри показатели и при хидратацията на кожата.

5. Вазелин

Хубавото на вазелина е, че задържа влагата точно там, където ѝ е мястото – в кожата. Нанесете малко количество върху памучен тампон и почистете местата, на които сте сложили по-рано грим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари