IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаем за бръсненето?

3 септември 2015 03 59

Тайните на ритуала

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Доброто бръснене може да се превърне от леко страховит момент до приятен ритуал за мъжете, с който да започнат ползотворно деня си.

Следвайки тези съвети, ще ви помогнем да постигнете гладка кожа, без да се налага да се справяте със зачервявания, порезни рани или какъвто и да е дискомфорт след това.

Докато козметичната индустрия постоянно намира решение за ежедневните ни грижи, свързани с красотата, неприятностите с кожата са най-често срещаните проблеми както на мъжете, така и на жените.

Важно е за силната половина от човечеството да обръща точно толкова внимание на лицето си, колкото и нежните им приятелки.

Представяме ви нещата, които да имате предвид с бръсненето.

1. Часовник

Никога не бързайте, когато се бръснете. Измийте добре лицето си и използвайте почистващ продукт, който помага да омекотите корените и самите косъмчета. Оставете да подейства на лицето за поне минута преди да изплакнете. Нанесете пяна за бръснене, гел или крем. Оставете да подейства между 2 и 3 минути, като можете през това време да си измиете зъбите, например, за да използвате времето.

2. Гел за бръснене

Препоръчваме използването на гел пред пяната и крема. Нанесете малко количество от гел за бръснене върху ръцете и масажирайте върху брадата, за да повдигнете всички косъмчета и да улесните процеса. Освен това, по този начин ще създадете щит между кожата и бръснача, като ще намалите вероятността от порязвания. Геловете обикновено са значително по-мазни, а прозрачните такива дават възможност да следите точно откъде минавате с бръсначката.

3. Температура

Ключът към доброто бръснене е поддържането на кожата топла и влажна. Използвайте хидратиращи салфетки, за да подготвите преди бръснене. Можете да използвате купа с топла вода или просто си вземете горещ душ преди това. След като сте готови с процедурата, изплакнете със студена вода, тъй като тя успокоява.

4. Метод

Въпреки че може да се получи по-гладко бръснене ако използвате ножчетата обратно на корена на вашите косъмчета, вероятността за подкожно израстване така е по-голяма. Колкото повече време отделите на дадена зона, толкова по-вероятно е да раздразните кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари