IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са най-задаваните бюти въпроси в Google?

3 септември 2015 13 01

И какви са отговорите

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един въпрос ни интересува и точно неговия отговор не знаем. В такава ситуация най-често се обръщаме към търсачката на Google, където само срещу няколко ключови думи получаваме информация от цял свят и отговора, който ни вълнува.

Съвременната всезнаеща и виртуална енциклопедия позволява на всички хора от всички точки на света да научат нови неща по всяко време, без значение къде точно се намират.

Когато става въпрос за красота, темите са безброй много и няколко пъти по толкова са отговорите.

Попитахме Google за най-често задаваните въпроси и ги групирахме по държави. Вижте какво интересува жените в различните краища на света.

1. Франция

Най-задаваният въпрос във Франция е: „Колко е срокът на годност на грима?“ Върху всеки един продукт е отбелязан докога трябва да го използвате и е желателно да не експериментирате с кожата си. Залагайте на сигурно и ако няма обозначена дата, изхвърлете спиралата за мигли, течните очни линии и коректорите след три месеца. Всичко течно, от кремове за лице до грим, трябва да бъде извън козметичната чанта до една година след закупуване. Прахообразните текстури, сред които пудрата и сенките могат да останат без проблем до две години.

2. Бразилия

„Колко често да мия косата с шампоан“ вълнува най-много бразилките. Противно на много конспиративни теории, които владеят интернет, фактът, че някои жени трябва да мият косата си всеки ден не е маркетинг трик на компании. Генетична предразположеност е свръхпроизводството на себум и тъй като се влияе само от хормонален контрол, използването на шампоан няма да промени количеството нито в повече, нито в по-малко. От другата страна са дамите със суха коса и кожа, на които се препоръчва да ограничат миенето до два пъти седмично.

3. Австралия

Топ въпросът според Google е: „Лошо ли е да спя с мокра коса?“. Въпреки че стилистите често препоръчват да спите с влажни плитки, за да се сдобиете с нежни вълни на сутринта, най-добре е да се изсушите. Последни проучвания се опитват да докажат, че изсъхването на косата на чист въздух може да е по-вредно от струята на сешоара. Най-здравословният вариант е да сушите на най-ниската степен и да държите далеч инструмента.

4. Южна Корея

Дамите в тази част на света ги вълнува най-много един въпрос – „Вреден ли е фондьотенът за акнето?“ Въпреки че остарелите фондьотени могат да запушат порите и да предизвикат сериозни проблеми, днешните постижения на козметичната индустрия отдавна са решили този проблем. Използвайте най-добре BB кремове, тъй като те са с много по-лека текстура, но вършат същата работа, благодарение на плътното си покритие.

5. Индия

„Кои витамини са добри за косата и кожата?“ Това питат индийките, а отговорът е много прост – заредете се с витамин C, тъй като той поддържа производството на колаген. Също така е добре да имате омега-3 мастни киселини, които намаляват възпаленията и подобряват еластичността на кожата. Храните с антиоксиданти като боровинките, малините, къпините и други, освобождават токсините от кожата. Цинк и витамин В се препоръчват, ако искате да заздравите косата си отвътре навън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари