IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инструменти за ексфолиране

4 септември 2015 08 51

Без какво не можем за процедурата?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Почистването и ексфолирането са неразделни стъпки, които трябва да предприемем, ако искаме да се грижим правилно за своята кожа.

Те създават здрава основа, която извлича всички ползи от нанесените след това продукти като кремове, хидратиращи серуми и други.

Точно тази своеобразна подготовка позволява на козметиката да работи ефективно и поддържа кожата здрава и красива.

Представяме ви инструментите, които трябва да използвате по време на почистването и ексфолирането.

Те са неизменна част от ежедневния режим в домашни условия.

1. Почистваща четка

Има два вида почистващи четки, които можете да намерите на пазара – ръчни и механични. И двете осигуряват дълбоко почистване и са страхотни инструменти за постигане на ново ниво на ексфолиране в рутината.

2. Механична почистваща четка

Най-популярният вид използват звукови честоти, които премахват мръсотията, излишния себум и мъртвите клетки. Освен това, почистват порите и създават добра основа за хидратиращия продукт след това. Този инструмент е подходящ за всички типове кожа и почиства около шест пъти по-добре от пръстите на ръцете.

3. Ръчна четка

Ако не можете да се сдобиете с механична четка, ръчната никак не е лош вариант. Използвайте такива с дълги дръжки, които са леко по-груби от едната страна – това е лесен начин да ексфолирате кожата. Желателно е да използвате преди лягане, за да има възможност кремът да попие добре и да действа.

4. Кърпа за лице от микрофибър

Този тип продукти за почистване на лицето са удобни за премахване на грим и замърсявания, тъй като не дразнят по никакъв начин кожата. Изберете такава кърпа, която е разградима и не позволява развиването на бактерии. Измивайте често и оставяйте да се изсуши на свеж въздух.

5. Найлонова кърпа за почистване на лице

Памучната кърпа може да се използва за почистване и ексфолиране на тялото и лицето. Комбинирайте с подходящ продукт и ексфолирайте и на трудно достъпните места. Издръжливата найлонова нишка се изплаква и изсъхва бързо. Това е лесен начин да се насладите на ексфолиране и почистване в домашни условия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари