IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очна линия на долния клепач?

4 септември 2015 11 27

Лесен начин да постигнем красив ефект

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Точно когато започнахме да свикваме с нанасянето на очна линия над окото, козметичната индустрия намери начин да ни затрудни отново.

Ако се справим успешно с поставяне на линия в долната част на окото, ефектът със сигурност е невероятен.

Това е лесен начин, по който да подчертаем погледа и да акцентираме именно върху очите. Ако го направите грешно, ще изглеждате все едно никога не сте имали възможност да поспите.

Обърнете внимание на следващите съвети и техники и направете красивия грим възможен. Ето какво е редно да имате предвид.

1. Придържайте се към тънки линии

Очевидната граница, която трябва да спазвате при нанасянето на очна линия в долната част, е свързана с дебелината на лентата. Ако е прекалено плътна, ще изглеждате много изморени и по-скоро ще акцентирате върху изкуствено създадените от вас тъмни кръгове. Придържайте се към тънките линии и използвайте козметичен продукт с много фина четка или писец.

2. Площ

Подчертайте едва ¾ от окото и избягвайте напълно вътрешния ъгъл. С нежни движения следвайте естествената линия на миглите и скицирайте леко. По този начин ще можете прецизно да създадете мистичния поглед, за който мечтаете.

3. Вътрешната част

Ако очертаете вътрешната част на долния клепач, очите ви ще изглеждат много, много малки. Макар тази техника да набира все по-голяма популярност, в действителност тя е опасна и за появата на инфекции и раздразнения в нежната зона на очите.

4. Внимавайте със сливането

Всички искаме да слеем очната линия на долния клепач с миглите, за да изглежда по-естествен гримът ни. Твърде старателното преливане обаче може да направи черната линия да изглежда сива и отново да се сдобием с уморен вид.

5. Винаги почиствайте

Винаги след като нанесете линията, минете за всеки случай с кърпичка за почистване на грим, за да премахнете евентуални по-тъмни петна или неравности от очите. Така дори и гримът да не е станал перфектен, ще имате възможност да коригирате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари