IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един спа ден, посветен на нас

9 септември 2015 04 28

Отделете време и си подарете процедури в домашни условия

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Летният отпуск може да протече по два начина – почивка или постоянни забавления.

В случай, че сте избрали втория вариант, то със сигурност ви е много трудно да наваксате със съня, особено ако в офиса ви чакат безброй много задачи.

Тъй като работният ден ни се струва безкраен, уикендът се оказва най-желан и чакан. Дори повече от обикновено.

Изберете един от двата дни, за да си подарите релаксиращо преживяване в домашни условия.

Не е нужно да харчите средства за посещение на спа, просто си осигурете няколко часа сами вкъщи и последвайте тези стъпки.

1. Атмосфера

Много важно е да си осигурите подходяща атмосфера, за да се настроите още повече за релаксиращото изживяване. Пуснете щорите, изгасете светлините и изключете телефона. Намерете тези любими свещи с аромати и ги запалете. Това е началото на вашата ароматерапия.

2. Вана

Ако нямате вана, можете да си доставите удоволствие с добре съставени условия и при душа. Използвайте олио за вана или ароматен душ гел. Оставете маската за коса да подейства за по-дълго и през това време масажирайте тялото с естествени масла. Не забравяйте ноктите и ръцете.

3. Коса

В случай, че искате наистина да се погрижите за косата си така, както ще се погрижат за вас в спа център, направете си възстановителна терапия. Смесете половин чаена чаша сусам с една чаша масло от бадеми. Към това добавете по пет капки етерично масло от лавандула и портокал. Масажирайте за няколко минути и увийте косата с хавлиена кърпа. Оставете колкото можете по-дълго и след това измийте с шампоан и балсам.

4. Лице

Направете си парна баня. Най-добре е да поставите билки в гореща вода и да оставите за 5 минути. Препоръчителна комбинация е мента, лавандула, розови листа и магданоз. Използвайте хавлиена кърпа върху главата и останете за няколко минути над парата. Почистете добре лицето и ексфолирайте.

5. Масаж

Смесете две чаши бадемово масло с десет капки от любимото ви етерично масло. Започнете да масажирате стъпалата на краката, продължете към бедрата, гърдите и ръцете. Не бързайте да изплаквате – вместо това се увийте в хавлиена кърпа, за да попият маслата. Ще усетите веднага разликата и значително по-меката на допир кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари