IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вечна класика: Нисък кок

10 септември 2015 04 23

Майсторството на прическата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гладката, плътно прибрана по тила коса, която завършва с нисък кок е една от най-стилните прически, които често виждаме по всякакви звезди на Червения килим.

Независимо дали става въпрос за изискано събитие от този ранг или просто обикновено излизане през седмицата, тази тенденция за коса стремглаво се завърна сред коафьорите.

Разнообразието и индивидуалността при тази стилистика най-често се изразява в решението за път – можете да направите перфектно право разделение през средата или да отметнете горния пласт настрани.

Най-доброто на прическата е, че стои едновременно красиво на всякакви визии и е лесна за създаване.

Представяме ви стъпките, с които да извървите успешно пътя към перфектния нисък кок.

Стъпка 1

Използвайте серум за коса или масло, което не е прекалено мазно, но подхранва косата. Впръскайте директно непосредствено след като сте измили с шампоан своята грива. Важно е да използвате момента, докато косата ви все още е мокра.

Стъпка 2

Селектирайте мус за коса или стилизиращ гел според вашия тип коса и започнете да нанасяте по дължината на косата. Започнете от корена и покрийте добре до краищата.

Стъпка 3

Използвайте сешоар, с който да изсушите косата. Докато насочвате струята към отделните кичури, задължително изправяйте с помощта на кръгла четка. По този начин ще подготвите косата за загладения ѝ вид след това.

Стъпка 4

Нанесете продукт за защитаване на косъма от термична обработка и топлина. Използвайте пресата за горния пласт, като оформите посоката на пътя – прав или настрани.

Стъпка 5

Съберете косата в кок, опашка или плитка. Не забравяйте да стегнете добре. Ако желаете, можете да завържете на опашка ниско долу с ластик, да сплетете плитка и след това да я увиете в кок. С помощта на фуркети и фиби ще задържите кока за тила.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари