IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо ни е балсам за коса?

11 септември 2015 06 15

Отговорът на този въпрос

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Изненадващо голям е процентът на жените, които не използват какъвто и да било балсам или маска, след като измият косата си с шампоан.

Е, това със сигурност не е добра статистика. За сметка на това, точно обратните са резултатите при запитване за честотата, с която се мие косата – почти ежедневно.

Проблемът при всекидневното миене на косата се състои в третирането след това. Водата не изсушава косъма – сешоарите, агресивното ресане и пресите го правят.

Именно поради тази причина е необходимо да подходите сериозно към защитата. Представяме ви ползите на балсама за коса, които го правят задължителен за нанасяне всеки път, след като използваме шампоана.

Причина 1

След като измиете с шампоан косата, тя вече е почистена, без замърсявания и каквито и да е натрупвания. Това оставя кутикулата на косъма значително по-груба от обикновено, от което идват и заплитанията на косата. Когато използвате балсам, той оставя след себе си гладко и копринено покритие, с което оформянето е значително по-лесно. Тъй като именно балсамът изглажда епидермиса, ще се сдобиете и с желания блясък. Винаги, когато използвате балсам, противно на очакванията, ще имате значително повече обем, отколкото иначе.

Причина 2

Балсамът за коса е задължителен, ако сте боядисвали косата си. Шампоанът отмива малко или много горните пластове на цвета и тенденцията е за избледняване на пигментите и дори промяна на първоначалното оцветяване. Точно тук на помощ идва балсамът – той „заключва“ цветовете и помага за тяхното дълготрайно запазване.

Причина 3

Притеснявате ли се, че косата ви може да се омазни, ако използвате балсам? Даваме ви една идея – опитайте се да обърнете реда, в който използвате продукта. Вместо първо да нанесете шампоан, нанесете балсам. Оставете да подейства за няколко минути, изплакнете и продължете по начина, по който миете гривата си след това. Ефектът на балсама ще бъде същият, но в същото време ще избегнете това усещане за тежест от корените.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари