IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красива коса в няколко съвета

29 септември 2015 06 34

Основите на здрава грива

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Слънцето, на което излагахме косата цяло лято и замърсяванията в градовете имат неособено благоприятен ефект върху косъма.

Това е всеизвестен факт, който изисква повишено внимание, изразено основно в грижи. Към това добавете фактори като сушене със сешоар, боядисване и всякакви вредни процедури, които прилагаме почти ежедневно.

За да възстановите здравата прическа и да върнете красивия вид, представяме няколко съвета, които бързо ще променят начина, по който изглеждате.

Ето кои са те.

1. Масла и масаж

Полагането на масла и масажите с тях са много полезни за косата, тъй като се явяват като защитен филтър на косъма. Кръгообразните движения, с които да нанасяте съответните продукти, подобряват кръвообращението и спомагат за бързия растеж.

2. Балсами и серуми

Използването на балсам за коса и серуми са добър начин да се погрижите за твърда на пипане коса. Към козметичната рутина добавете и увиване с хавлиена кърпа, за да ускорите процеса по абсорбиране на важните съставки.

3. Хидратирайте се

Хидратирането е ключов момент, тъй като е едно от нещата, които изчезват най-лесно. Ако вашият организъм е добре хидратиран, това ще окаже влияние и на растежа и здравината на косъма. Пийте най-малко два литра вода всеки ден.

4. Без стрес

Високите нива на стрес, на които сте изложени всекидневно, са свързани с начина ви на живот и няма да мине дълго време, за да започне това да се отразява и на вашите кожа и коса. Намерете време в заетите графици, в което да се поглезите. Можете да се обърнете към медитация или дори просто да поседите със затворени очи за 10-15 минути. Добре е това да се случва всеки ден, за да намалите стреса. Ще усетите разликата както в настроението, така и във външния си вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари