IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаем за балсама без отмиване?

5 октомври 2015 06 00

Козметичният продукт и неговите характеристики

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Какъвто и да е вашият тип коса, балсамите без отмиване са един от продуктите, които силно се препоръчва да използвате.

Предимствата му са безброй много, но важен момент е да се спомене, че този тип козметика е абсолютно подходяща за всякакви коси.

Селекцията се базира основно на характеристики от вида на третиране и ефект, който искате да постигнете при стилизиране.

По-важен елемент е начинът, по който да използвате в ежедневието си балсама.

Представяме ви няколко любопитни факта, които трябва да знаете и съвети с техника за това, как точно да нанасяте козметичния продукт.

1. Вашият тип коса ще ви помогне да изберете най-подходящия вид балсам без отмиване. Препоръчителна насока е да се спрете на спрей вариант, ако имате тънка коса и на кремообразна текстура, ако сте с гъста такава.

2. Важно е да разберете какъв балсам без отмиване искате. Някои от тях са с повдигащ ефект за допълнително обем, други предоставят предпазване от термична обработка, а трети са за омекотяване на къдрава коса. На пазара се намират също и такива за боядисана и изтощена коса.

3. Следвайте козметичната си рутина с балсама и шампоана. Селектирайте продукти за вашия тип скалп и коса. Не може да нанасяте балсам без измиване върху мръсна коса.

4. След като подсушите с хавлиена кърпа, използвайте подходящо количество от балсама без измиване и го нанесете по дължината на косата. Винаги следете за максимално попиване на водата от корена до краищата, преди да посегнете към козметичния продукт.

5. Разделете косата на секции, тъй като това ще ви помогне за абсорбирането на продукта. Започнете от краищата в посока към корена. Важно е да избирате еднакво количество балсам без отмиване и да се постараете да обхванете всеки кичур. За да си помогнете, можете да разресвате с гребен с широки зъбци.

6. На местата, на които косата е по-суха, бъдете по-внимателни с балсама без отмиване. Концентрирайте се върху накъсани краища и по-увредени места – на тях можете да поставите по-голямо количество. Най-добър избор за третирана с преси и маши коса е продукт, в който има съдържание на подхранващи масла.

7. Балсамите без отмиване са истинско спасение за къдравите коси. Ако ги използвате правилно, ще запазите хидратацията в косъма и ще се радвате на по-красива и оформена прическа.

8. След като нанесете балсам без отмиване, стилизирайте косата така, както обикновено правите. Продуктите от този тип по никакъв начин не пречат на действието на други продукти за коса като лак или пяна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари