IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълготраен грим при мазна кожа

14 октомври 2015 04 43

Как да постигнем това?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Мазната кожа далеч не е толкова лошо нещо, колкото звучи. Ако вашата е такава, то е много по-малко вероятно да се сдобиете преждевременно с поява на бръчици или фини линии и кожата ви винаги е значително по-хидратирана.

Разбира се, винаги има едно НО.

Мазната кожа може да означава, че дълготрайността на грима е една идея по-трудно постижима задача.

Това, да изглеждате невероятно през целия ден, е доста сериозно предизвикателство, особено през по-топлите дни на годината.

Никоя жена не иска да отделя по-голямата част от деня си за гримиране, а най-голямата мечта е да се приберете във вида, в който сте излезли сутринта.

Представяме ви няколко съвета за това, как да задържите грима върху мазна кожа за през целия ден.

1. Почистете добре сутринта

Първото нещо, което е абсолютно задължително, ако имате мазна кожа, е да сте сигурни, че почиствате добре лицето всяка сутрин. Трябва да използвате продукт, който съдържа поне 2% салицилова киселина. Тя ще премахне излишната мазнина в кожата, без да я изсуши излишно. Гледайте винаги да миете добре ръцете си, защото в противен случай ще пренесете замърсяванията директно върху лицето.

2. Продукт с ниско съдържание на алкохол

Ако сте особено податливи на омазняване в T-зоната, почистете с подходящи кърпички. Този тип продукти е предназначен за дами с мазна кожа и помага за премахване на излишното количество себум. Използвайте върху челото, носа и брадичката. Не прекалявайте твърде много, защото рискувате да изсушите кожата.

3. Внимавайте с какво се храните

Един от най-важните съвети по отношение на дълготрайност на грима при мазна кожа е да внимавате какво ядете. Ако по принцип имате мазна кожа, тогава последното нещо, което искате, е да се потите повече. Избягвайте пикантни и люти храни, и бъдете по-пестеливи в консумацията на алкохол. Опитайте се да ограничите питиетата до едно на вечер и оставете екзотичната кухня за почивните дни. Освен това, можете да опитате да включите повече храни със съдържание на Витамин А в менюто си, като пример за такива са спанакът и морковите. Витамин А забавя производството на мазнина в кожата.

4. Хидратирайте с продукт без масла

Дори и мазната кожа има нужда от хидратация, защото ако не я подхранвате, то тя ще обърне процеса и ще се омазнява дори още повече от преди. Използвайте леки продукти, които са на водна основа и не са с кремообразна консистенция. Това ще позволи по-лесното и бързо абсорбиране и ще създаде добра основа за грим.

5. Пудра преди фон дьо тен

Ако поставите тънък слой пудра преди фон дьо тена, може да ви звучи странно, но е добър начин да „укротите“ мазната кожа. Пудрата ще помогне да запълните порите и ще прекъсне отделянето на мазнина от кожата. Това може да ви осигури 8 часова защита и дълготрайност на грима.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари