IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъже: Основни грижи за кожата

28 октомври 2015 06 00

Как силните половинки да изглеждат добре?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Подобно на своите половинки, мъжете също трябва да оптимизират максимално грижата за лицето и нежната кожа.

Основните стъпки към този режим са налагането на задължително почистване, използване на определени продукти и грижа за след бръснене.

Всичко това трябва да бъде съобразено изцяло с типа кожа, тъй като тя определя сама от какво има нужда.

За да не се лутате повече между продуктите на своята приятелка и да не се чудите какво да направите, ако усещате, че кожата ви е суха и усещате дискомфорт – представяме ви някои изпробвани съвети за красота за мъже.

1. Естествени съставки

Продуктът ви за почистване на кожа, който използвате всеки ден, трябва да съдържа основно естествени съставки и масла. Той е предназначен да премахва натрупаните замърсявания по кожата без да я изсушава, а този процес е най-добре да се осъществява без химикали.

2. Бръснене

Правилната техника на бръснене е задължителна за всеки мъж. Използването на продукти за след бръснене е наложително, тъй като след процедурата, порите на кожата са изложени на замърсяване. При необходимост, можете да се спрете на продукти с билки – те имат успокояващ ефект.

3. Маска за лице

Много мъже приемат маската за лице като нещо, което е само и единствено за жените. Това е много грешно схващане, тъй като кожата е еднакво важна и за двата пола. Поставянето на подобен тип продукти върху лицето става все по-популярна тенденция и сред мъжкия пол – нещо, за което можем само да се радваме.

4. Хидратиране

Хидратирането на кожата е едно от нещата, които задължително трябва да утвърдите като рутина. С правилните козметични продукти, никога няма да ви се налага да се справяте със зачервявания, груба на допир кожа, дискомфорт, сухота, раздразнения и други. Използвайте кремове, създадени специално за вашия тип кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари