IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на чайовете за красотата

2 ноември 2015 08 20

С какво напитката помага?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако винаги сте обичали да си правите по някой вкусен чай през деня, то със сигурност сте щастливки.

Вкусната напитка е пълна с антиоксиданти, които имат изключително положително влияние върху вашата външност.

Освен това, употребата е лесна – можете да използвате и торбичките от чая, за да успокоите подути очи или просто, за да върнете блясъка в косата.

Представяме ви предимствата на чая, които със сигурност ще ви вдъхновят да добавите напитката във вашия режим за красота.

1. Добра хидратация

Имате суха кожа? Просто впръскайте студен зелен чай директно върху лицето. Това е добър начин да се освежите и да хидратирате. Освен това, така ще се сдобиете и с разкошен блясък.

2. Подути очи

Както вече споменахме – не изхвърляйте използваните торбички от чая. Вместо това, оставете ги в хладилника за известно време и след това върху очите. Истинският чай има кафеин, който свива кръвоносните съдове и ще намали подуването в тази зона.

3. Блясък в косата

Ако в студените дни забелязвате, че косъмът губи своя блясък и жизненост, използвайте чай. Просто изплакнете косата с черен или зелен чай и го оставете да действа за поне десет минути. Измийте с шампоан и балсам, както обикновено, и ще забележите мигновено разликата.

4. Миризма от краката

Ако страдате от миризма, идваща от краката, можете да използвате чай, за да решите този проблем. Вместо да се спирате на скъпи продукти, просто потопете стъпалата в черен чай. Той има антибактериални свойства и спира потенето, което намалява миризмата. Освен това, по този начин ще свиете порите в кожата на краката.

5. Успокоява след бръснене

След използване на бръсначка като инструмент за обезкосмяване, краката ви почервеняват, започват да „парят“ и усещате дискомфорт? Тук на помощ идват използваните торбички от черен чай. Изстудете ги и направете с тях компрес върху проблемната зона.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари