IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Впитите нокти – проблем, който има и безболезнено решение

3 ноември 2015 13 00

Как точно да се справите?

Снимка: SNB

Снимка: SNB

Впитите нокти са проблем, от появата на който никой не е застрахован. Те причиняват неприятно усещане на болка и дискомфорт и най-често се появяват на палците на краката.

За това какво води до проблема, как може да се предпазим от него и какво да направим, ако той вече съществува, разговаряхме със специалистите от „Стар Нейлз – България“.

Обърнахме се именно към тях, защото във филиалите на техния Учебен център в София и Пловдив преподават професионалисти и инструктори с дългогодишен опит в сферата на козметичния и терапевтичния педикюр и работата с проблемни нокти.

Освен това именно тези специалисти могат да помогнат, когато има проблеми като впити нокти, гъбични нокти, кокоши трън, напукани пети и др.

Основните причини за поява на впити нокти са:

1. Дълбокото рязане, твърде силното заобляне на ъгълчетата или поддържането на квадратна форма на ноктите са безспорно най-често срещаните причини за появата на проблема. Важно е да се знае, че при краката ноктите не бива да се изрязват нито твърде дълбоко, нито да се оставят по-дълги от възглавничката на пръстите и да излизат извън нея. Скосяването на ъгълчетата на нокътя трябва да е съвсем леко без да се стига до овална форма.

2. Наравно с неправилните грижи се нареждат и неудобните обувки. Носенето на твърде тесни и малки обувки, в които пръстите и ноктите са силно притиснати, е другата основна причина за врастването (впиването) на ноктите. Запомнете, че обувките трябва да бъдат удобни – нито твърде тесни, нито твърде широки.

3. Генетичната предразположеност и анатомичните особености на ноктите и пръстите на краката са друга причина за поява на проблема. При някои хора той се проявява във възрастта между 15 и 30 години, а след това може и да изчезне завинаги безследно, но е възможно и да се задълбочи. Професионалният педикюрист има достатъчно знания и опит, за да предотврати появата на впити нокти, а при вече възникнал проблем да предложи правилно третиране, отчитайки всички външни фактори или генетични предразположения, довели до проблема.

4. Гъбичните заболявания по ноктите и травмите в областта на нокътната матрица, причинени от инфекции, както и други заболявания, също могат да доведат до появата на впити нокти. Затова отделяйте необходимото внимание и време за ежедневна грижа. Следете състоянието на ноктите си и кожата около тях и при най-малкото съмнение, че има проблем, консултирайте се с Вашия педикюрист.

Препоръчителна грижа:

1. Ако вече имате впити нокти, специалистите от „Стар Нейлз – България“ препоръчват Омекотител за нокти SNB. Той предотвратява болезненото врастване на ноктите в кожата. Омекотява твърдите ъгли и кожната гънка. Премахва болката и дискомфорта от притискането.

2. При първа възможност посетете педикюрист, който предлага услугата терапевтичен педикюр. Той най-добре ще прецени какъв метод да използва за третиране на проблема, както и дали е удачна намесата на хирург. Професионалистите в „Стар Нейлз – България“ коригират впити нокти с помощта на зулци-протектори и активно-залепващи се шини Podofix. Методът е изключително ефективен и безболезнен при корекция, ако проблемът е налице. Активно-залепващите се шини Podofix може да се използват при почти всички случаи на деформирани, болезнено враснали и извити нокти.

3. Правете топла баня на краката в леген с разтворени Освежаващи и дезодориращи соли за педикюр SNB. Това ще омекоти ноктите и ще ги направи по-лесни за обработване. За финал споделяме още един съвет, а именно не пренебрегвайте сигналите, които тялото Ви дава и не чакайте момента, в който болката е нетърпима, за да потърсите професионалния педикюрист.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари