IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденция: Коса като картина

18 ноември 2015 10 00

Нова техника завладя индустрията

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красотата и различните креативни коафьори често изненадват женската си аудитория с бързо сменящи се тенденции и разнообразни решения.

Цветните изненади в неон маркираха летния сезон и подканиха дамите да променят стандартните нюанси на брюнетка и блондинка с нещо доста по-смело.

Бонбонени и пастелни палитри разкриха своя потенциал, а сега идва ред на техниките.

Коса като картина е най-новото откритие на коафьорите, което разкрива уменията за третиране на прическата по начин, по който се създава истинско изкуство.

Какво представлява?

Коса като картина е техника, с която различните кичури се боядисват поотделно върху плоска повърхност. По този начин лесно се създава ефект на преливане, ако се използват контрастни или просто различни нюанси на един цвят.

Как се появи?

Този тренд заимства до голяма степен френска техника за боядисване, при която цветовете се нанасят с ръка, а не с традиционната четка.

Как се прави?

Вместо клиентите да седят върху стол по време на процедурата, те се облягат, като косата се разстила върху плот. Тъй като косата е разпиляна, стилистът има възможност да проверява всеки един кичур и да следи нанасянето от горе до долу. Техниката дава многоизмерен цвят като резултат, без значение как ще разделите косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари