IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектният фон дьо тен с Джулия Ангелова

30 ноември 2015 15 00

Професионалната гримьорка и нейните ценни съвети

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Тайната на перфектния грим се крие в добрата техника, познаването на предимствата и недостатъците на лицето, и на прецизна селекция на продукти.

За да бъдете наистина красиви, задължително е подготвянето на основата, върху която да използвате грима – кожата.

Представете си, че ви предстои да рисувате шедьовър, но се налага сами да подготвите платното.

Попитахме професионалния гримьор на звездите – Джулия Ангелова, за съвети, с които да открием перфектния за нас фон дьо тен. Този, който ще се слее с цвета на кожата ни, ще прикрие несъвършенствата и няма да остави след себе си ефект на „маска“.

Представяме ви професионалните съвети на Джули и какво трябва да имаме предвид в следващия път, в който се наложи да си купим продукт от този тип.

За да сме доволни от фон дьо тен-а си, трябва да имаме предвид шест много важни неща.

1. Възрастта – Има продукти от този тип, които са съобразени с годините. Кожата на тийнейджърите, младите дами и зрелите такива са с различни нужди и е добре да го имаме предвид.

2. Типа кожа – Кожата може да бъде суха, смесена, мазна – изберете продукт, който е създаден за съответния тип.

3. Покривност – Това се отнася до плътността, умереното или максимално покритие, което искате да постигнете.

4. Консистенция – Фон дьо тен-ът може да бъде течен, кремообразен или под формата на крем-пудра.

5. Цвят – Винаги препоръчвам на клиентите си да избират фон дьо тен-и, които са жълтеникави и никога розови или оранжеви. Най-добрите козметични продукти от този тип са с нюанс на капучино или ванилия.

6. Най-важното е да съобразите цвета на фон дьо тен-а с цвета на вашата кожа.


За целта, когато се колебаете в магазин, никога не слагайте върху ръката. Нанесете една капка върху линията на челото или челюстта. Капката трябва да е стабилна, за да видите дали ще има разлика. След това излезте задължително на дневна, естествена светлина, защото има разлика между нея и тази от лампа.

Ако искате да опитате повече от един цвят, нанесете от другата страна на лицето, но отново върху линията на челюстта. Когато се колебаете между два тона, задължително вземете по-тъмния. Друго важно нещо за основата за грим е използването на база за фон дьо тен. Тя има заглаждащ ефект и създава тънък филм върху кожата, който не просто осигурява дълготрайността на продукта, но и защитава.

Задължително е фон дьо тен-ът и базата да бъдат от най-високо качество, защото все пак са върху лицето ни за дълго време. Качествените съставки са важен елемент и за крема за очи, защото кожата в тази зона е много нежна, тънка и чувствителна.

Звездните клиенти на Джулия Ангелова и разнообразието от визии с грим можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )