IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Код Скарлет: Червено червило за Коледа

16 декември 2015 09 00

Тайните на звездата за грима и кожата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Рита Хейуорт и Ава Гарднър бяха мои икони за красота докато растях. Също така боготворях Джуди Гарланд, защото когато бях дете, исках да работя в музикален театър, разказва Скарлет Йохансон, цитирана от The Telegraph.

Актрисата, която стана и майка на момиченце, споделя, че винаги ѝ е харесвало да се гримира.

„Като бях малко момиче, обичах да сядам до майка ми и да я гледам, докато тя си слага грим. Винаги ме е очаровал начинът, по който той я променя.

Беше майка ми преди минута, след което се превърна в бляскава дама.“, спомня си звездата и допълва, че е обичала да си играе с нейния грим още от невръстна възраст. Днес Скарлет си слага фон дьо тен, руж, молив за вежди, пудра, спирала и балсам за устни.

Особено уважава спиралата. Актрисата харесва да има тъмни, наистина обемни мигли, които да ѝ придават драматичен вид. Понякога се осланя на добрите гримьори, които среща покрай работата си, докато друг път сама извайва лицето си.

Покрай работата си с Dolce & Gabbana кинозвездата споделя, че много е научила от тях и е открила, че много творци използват писалка – коректор за да очертаят външната страна на устните си, преди да приложат цвят към тях. „Това е добър съвет преди да се сложи червено червило, което самата аз нося често. Любимото ми червило в продължение на години е Dolce & Gabbana Classic Cream Lipstick в Devil.“

Що се отнася до грижата ѝ за тялото си, Скарлет Йохансон обяснява, че се опитва да води здравословен начин на живот. Пие много вода – съвет от майка ѝ за поддържане на добра кожа. „Винаги пия чаша вода с лимон преди кафето сутрин“, споделя тя.

Актрисата коментира и забързаното си всекидневие. „Постоянно съм в движение, но се опитвам да си почина, когато се чувствам уморена, не се боря с изтощението. Ако се наложи бързо да се освежавам, ще си направя студен компрес на лицето. Той помага, когато е наложително да се носи грим всеки ден в продължение на часове. Подобно нещо може да причини големи вреди на лицето, ако не се вземат мерки“, обяснява още звездата от „Бавачката“, „Изгубени в превода“ или „Вики, Кристина, Барселона“ на Уди Алън.

Йохансон е убедена, че за да е в унисон красотата по Коледа е нужно да се подчертаят бузите и блясъкът на очите. Разбира се да не се забравя и червеното червило. „Мисля, че то е подходящо за всеки сезон, но със сигурност ще придаде по-празнично настроение“. Що се отнася до аромата за коледните празници, то той е ванилия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

( преди 8 години )
Мъдро пост! Това е още мисли над обект, които помогнаха много за мен, за да работи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар