IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За сухата кожа, която жадува комфорт

18 февруари 2016 11 45

Решение на проблема

Снимка: A-Derma

Снимка: A-Derma

Всеки от нас е усещал за момент кожата си по-суха от обикновено. Но истинската сухота е много повече от едно леко временно усещане за дискомфорт.

Сухата кожа е груба, лющи се, с усещане за опъване, пощипване и сърбеж. Това е кожа, която е загубила своята еластичност и крещи „уязвима съм!“ За тази сухота, която наричаме ксероза, може да има много причини. На първо място – физиология.

Това е случаят при по-възрастните, чиято кожа е станала по-фина, по-уязвима, с липса на мастни киселини. Това е също така случаят и при бебетата, които имат изключително уязвима кожна бариера. Освен това ксерозата има и патологичен произход, например при пациентите с диабет, 75% от които са засегнати.

Основата на тази сухота е дефицитната бариерна функция на кожата, която е бедна на мастни киселини. Тя не осигурява вече ролята си на предпазен щит в това число и срещу дехидратация. Кожният метаболизъм е нарушен, кожата е уязвена.

Пионер в растителната дерматология, A-Derma е станала експерт в грижата за уязвима кожа. Марката разви уникална експертиза през последните 20 години с гамата Exomega в грижата за кожа, склонна към атопия.

За кожата с изразена сухота, A-Derma днес прилага своите знания за грижа за този тип кожа, в специално адаптиран продукт. За да им предостави един цялостен комфорт, трябва да се действа на нивото на кожната бариера.

Активното ѝ укрепване намалява сухотата, казвайки „сбогом“ на лющенето и грапавата кожа, а също така и на дискомфорта, съпроводен с усещане за пощипване, сърбеж и опъване.

Сухата кожа е кожа с изразен дискомфорт, която се нуждае както от по-голям ефект, така и от „галене“ на сетивата. Трябва не само подхранване и възстановяване, но и истинско желание за употреба на крема всеки ден.

Предизвикателството е изпълнено – „обвиващата в прегръдка“ текстура на Xera-mega confort. Кремообразна, „топяща се“, толкова приятна за нанасяне, с деликатен цвят на слонова кост, тя обгръща кожата с нежност и комфорта на втора кожа. Белият флорален аромат придава нежна нотка с благотворен ефект. На върха, бергамот и роза събуждат сетивата.

След това жасмин и иланг-иланг създават вълна от нежна пудра, а от своя страна сандаловото дърво и мускуса, същите, които се използват във формулите за бебето, ни отвеждат в един уютен и успокояващ свят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари