IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ева Серева за тайните на грима и кожата

21 декември 2015 16 00

Професионалният гримьор със съвети за читателите на Tialoto.bg

Снимка: Личен Архив

Снимка: Личен Архив

Ева Серева е един от хората, с които дамите със сигурност биха искали да се срещнат.

Тя е професионален гримьор, специализиран в областта на бюти, моден и фотографски грим – човекът, който за кратко време може да подчертае красотата ни и да се погрижи за съвършената ни визия.

Тя притежава международни сертификати и е печелила призово място в категория „грим“ на Четвъртите годишни награди на списание Coiffure beauty.

С наближаващите празници, няма как да не се обърнем към нея за съвет както за коледен грим, така и за грижа за кожата.

За любимия козметичен продукт, без какво не може професионалният гримьор и други интересни теми, свързани с красотата говори Ева Серева.

Какви са най-големите предизвикателства пред един професионален гримьор?

Все по-често ми се случва да гримирам дами, които никога преди това не са използвали услугите на професионален гримьор или са имали неуспешен опит в миналото. Това за мен е истинското предизвикателство и то ме провокира да давам всичко от себе си и да се стремя да постигна един впечатляващ краен резултат.

Какъв е перфектният клиент?

Нямам предпочитания към определен тип клиенти, но в практиката си съм установила, че най-добри резултати се получават при клиентите, които са наясно със своите изисквания, доверяват се на опитния професионалист и в същото време имат самочувствието и смелостта понякога да експериментират с нещо ново за тях.

А трудният такъв?

Отговорът е реципрочен на предходния, с други думи, обикновено това е клиент, който не знае какво точно иска, опитва се да обясни на професионалиста как да се постигне желаният ефект и в същото време не желае никаква промяна от статуквото.

Какви са актуалните тенденции в грима за Коледа 2015?

Естествените златисти оттенъци, топлите нюанси на кафявото, по-светлите и ярки цветове на лилавото са предпочитаните цветове за сезон есен-зима 2015-2016. Нанасянето на лек брокат върху завършения грим и употребата на бляскави пудри са перфектен вариант за придаване на празничност в грима. Те правят кожата да изглежда по-искряща и сияйна, напълно в унисон с предстоящите празници.

Коя е тенденцията, която никога няма да излезе от мода?

По мое мнение, италианският стил в гримирането трудно ще бъде изместен от позицията си на неувяхваща тенденция. При него акцентът пада върху очите, докато устните са в телесни нюанси.

А тази, която се подценява най-много?

Мисля, че специално в България естественият грим (така нареченият „Naked“ грим), е силно подценен от дамите.

Кой е най-подцененият козметичен продукт?

По отношение на грима, това е базата за грим. Тя хидратира и подхранва кожата, улеснява нанасянето на фон дьо тена и гарантира дълготрайността му.

Какви са най-честите грешки на жените по отношение на грима?

Прекаляването при употребата на руж е една от най-честите грешки, на които ставам свидетел.

Истина или легенда е твърдението, че трябва да акцентираме или само върху устните, или само върху очите?

От около две години модните тенденции показват, че твърдението е по-скоро легенда. Според мен е въпрос на избор. Когато всичко е умерено и направено професионално, съобразено с повода и облеклото, не ни пречи да акцентираме едновременно върху устните и очите.

Кой е любимият ви стил грим?

За всеки добър гримьор не би следвало да съществува понятието любим грим, така както за добрия актьор не би следвало да съществува понятието любима роля. Талантливият артист може да изиграе еднакво добре всяка една роля. За талантливия гримьор различните стилове в гримирането би следвало да зависят от конкретната ситуация, повод, клиент и т. н. Доколкото при моя стил на гримиране може да се говори за предпочитания, аз обръщам внимание на употребата на по-естествени нюанси, които придават лекота и ефирност на грима и в същото време подчертават естествената красота и пропорции на лицето.

Кой е козметичният трик, без който не можете?

Лично аз не минавам без фиксиращата пудра, която запазва грима за по-дълго време, както и гланца за устни, който придава блестящ завършек на моята работа.

Как да се грижим за кожата през зимата?

През студените месеци хидратацията е от най-голямо значение за запазване на свежото излъчване и мекотата на кожата.

Кое е най-голямото удовлетворение за един гримьор?

Поради факта, че съм изключително критична към себе си, за мен на първо място е важно аз да съм доволна от работата, която съм свършила. Едва тогава идва и удовлетворението, което изпитвам от милите думи, с които клиентите изразяват своята благодарност.

Какво не спирате да съветвате вашите клиенти?

Да се грижат добре за кожата на лицето си, като ежедневно я почистват и хидратират с подходящи продукти.

Кога една жена е красива?

Единственият отговор на този въпрос е: Когато е обичана, щастлива и усмихната.

Какво бихте пожелали на читателите на Tialoto за предстоящите празници?

Да бъдат здрави и щастливи, да обичат и да бъдат обичани. Весела Коледа и ползотворна Нова година!

Вдъхновение за празничен грим можете да почерпите от нашата галерия с творения на Ева Серева.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари