IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво количество е достатъчно за козметиката? – Част 2

11 януари 2016 07 00

Пълен и точен списък

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

С толкова много и различни стъпки в ежедневната козметична рутина може да е наистина объркващо да разберем точно колко от всеки един продукт трябва да използваме.

Често си задаваме въпроси от типа дали крем за очи колкото грахово зърно е достатъчен, за да покрие тъмните кръгове под очите.

Представяме ви втората част на пълния и точен списък с количествата, достатъчни от всеки козметичен продукт, за постигането на съвършена визия.

1. Маска за лице

Дори и да не можете да си позволите всеки месец процедури за лице, това не означава, че трябва да пренебрегвате предимствата на домашните рецепти. Количеството на тези продукти зависи от типа, който използвате. Маските за блясък могат да изсушат кожата, затова бъдете по-пестеливи – колкото малка монета. С тези за хидратиране се отпуснете – добре е да използвате колкото голяма монета.

2. Нощен крем

Дайте възможност на кожата ви да се възстанови докато вие спите. Нощните кремове са създадени с повече съставки против стареене, които работят с естествените процеси. Не надвишавайте количество колкото малка монета, защото повече може да запуши порите.

3. Крем против акне

Когато се налага да се справяте със сериозни и упорити проблеми с кожата, като например акне, трябва да внимавате особено много с количеството. Активните съставки в такъв тип козметика могат да изсушат кожата и е редно да ги използвате върху проблемни участъци. Заложете на едно грахово зърно и нанесете равномерно.

4. Крем за очи

Кожата около очите е значително по-тънка, отколкото върху останалата част от лицето. Освен това, тази зона е много по-малка и е добре да не нанасяте повече от едно грахово зърно за всяко око. Внимавайте да не сте много близо до очите, тъй като е възможно продуктът да попадне в тях и да създаде раздразнение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари