IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата в борба със зимата Част 2

12 януари 2016 09 00

Как да се справим с тази задача?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Зимата е един от най-красивите сезони заради съвършените снежинки и нежната постеля, която като че пречиства земята.

От друга страна обаче, ниските температури са способни да развалят и най-красивия фон, особено ако се появят раздразнения, зачервявания и сърбежи.

За щастие, всички тези проблеми имат своите решения и те са значително по-прости, отколкото очакваме.

Представяме втората част на съветите, с които красотата може да се пребори със зимата.

1. Масло

Естествените масла са много важни, тъй като проникват в дълбоките пластове на кожата и възстановяват естествената бариера. Добавете няколко капки от бадемово масло към банята.

2. Не се ближете

Тъй като устните не произвеждат себум, те се изсушават много бързо. Потърсете си балсам с основа от масла, а не от восък, за да хидратирате.

3. Без сешоар

Топлият въздух от сешоара изсушава не само косата ви, но и скалпа. Това може да доведе до раздразнение на кожата и дори поява на пърхот. Заложете на небрежната прическа или вържете на кок, за да избегнете използването на инструмента.

4. Шапка

Носенето на шапка през зимата предпазва както косъма от агресивните ниски температури, така и кожата на главата. Не забравяйте да нанасяте масло в краищата всеки път след баня.

5. Маска за коса

Хидратирането е жизненоважно за кожата през зимата, но това правило важи и за косата. Използвайте поне веднъж седмично маска с естествени масла, за да предпазите прическата и да се радвате на здравословен вид.

Първата част от съветите можете да прочетете тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари