IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим косата от увреждане?

2 февруари 2016 08 00

Спасете прическата още тази зима

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако си мислехте, че косата и нейното състояние са в сигурно добро състояние през последните месеци от годината, помислете пак.

Сухата, цъфтяща коса и белещият се скалп са често наблюдавани „ефекти“ през зимата. Косата е податлива на промени заради разликите в заобикалящата среда и агресивните атмосферни условия.

Загубата на хидратация в косъма, излагане на студен въздух и неправилен режим са основните причини, заради които увреждате прическата.

Представяме ви няколко трика, които със сигурност ще задържат перфектния вид на косата ви през този сезон.

1. Използвайте повече балсам, отколкото шампоан

Задължително хидратирайте косата при всяко къпане с балсам, тъй като през студените дни накъсването на косъма е много по-вероятно, отколкото обикновено. Избягвайте да миете косата с шампоан всеки ден, защото химическите съставки могат да нанесат повече щети, отколкото дори времето.

2. Масажирайте скалпа и нанасяйте масла в краищата

Добрият масаж на скалпа ще ви помогне да почистите мръсотията и пърхота, а маслата в краищата ще контролират накъсването и ще увеличат обема.

3. Спете на коприна

Увийте косата ви с сатенен или копринен шал преди да тръгнете да си лягате. Меките материи ще намалят триенето между косата и калъфката за възглавница.

4. Подстригвайте веднъж на 6 седмици

През студените месеци е желателно да подстригвате краищата поне веднъж на 6 седмици. Това е чудесен начин да се подсигурите от цъфтящи краища и да запазите здравия вид на прическата.

5. Предпазете косата от топлина

Избягвайте използването на топлина върху косата – това включва топла вода, преси за коса, маши и дори сешоари. Всичко това премахва хидратацията от косъма и го прави по-уязвим на увреждане.

6. Не оставяйте мокра косата

Задължително използвайте хавлиена кърпа, с която да попиете влагата от косата. Излизането навън на студено време с мокра коса не само ще подейства разрушително на конструкцията на косъма, но може и да ви докара настинка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари