IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим педикюр в домашни условия?

1 февруари 2016 08 00

Процедурата никак не е сложна

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

За една жена, да отдели времето и средствата да посети козметичен салон, никак не е малко. Обикновено спестяването на тези толкова важни аспекти от живота ни е препоръчително.

Въпреки това обаче, желанието да изглеждаме винаги съвършени и в най-малкия детайл, никога не стихва.

Когато става въпрос за маникюр, ходенето при специалист е предпочитано по ред причини, а най-разпространената е, че не можем да се справим перфектно и с двете ръце.

Днес ще обърнем внимание на педикюра и как точно да го направим в домашни условия.

1. Почистете

Преди да започнете грижата за ноктите на краката, почистете добре предишния лак или поне това, което е останало от него. Няма как да не подготвите добре основата, ако искате да постигнете забележителни и дълготрайни ефекти.

2. Баня

Накиснете краката в предварително подготвена ваничка с топла вода и няколко капки етерично масло или соли. Използвайте гъба или пемза за пети, за да почистите натрупаните мъртви клетки.

3. Масаж

Върнете хидратацията и мекотата на кожата с нанасянето на подходящ крем. Масажирайте с кръгообразни движения и акцентирайте основно върху петите, тъй като те са най-грубата част от крака.

4. Кожички

Както процедирате с ръцете – така трябва и с краката. Добре е да избутате и след това да премахнете кожичките от ноктите. Особено препоръчително е да направите това непосредствено след банята, тъй като ще ви бъде по-лесно.

5. Лак за нокти

Когато се погрижите добре за краката, идва време за завършващата част. Изберете любимия си цвят лак и нанесете един слой. Изчакайте да изсъхне и чак тогава нанесете втори. Причината за това е, че много по-бързо ще сте готови да се обуете, отколкото ако натрупате количество от козметичния продукт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари