IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижим за тънката коса?

12 февруари 2016 11 40

3 съвета за красива прическа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако сте от дамите, които притежават коса, която лесно и на око може да се определи като тънка и слаба, то тогава знаете колко е трудно да внесете обем и плътност, без това да е за сметка на мекотата и хидратацията.

Тежка задача, трудно постижима без жертви. През зимата обикновено сухата коса се изсушава дори още повече, което от своя страна води до лесно накъсване и неприятно усещане на допир.

Стърчащите косъмчета от всички страни на прическата дори няма да ги споменаваме. За щастие, всеки проблем има решение и обикновено то не е особено сложно, когато става въпрос за красота.

Индустрията се грижи да изглеждаме добре и да помогнем дори на най-тънката коса.

Как? Представяме ви няколко съвета за дами, които искат да поддържат слабата коса хидратирана и мека.

1. Придържайте се към студеното

Сухата и слаба коса много лесно може да се увреди още повече от висока температура и топлина. Винаги използвайте подходящ продукт, който да създаде защитен филм върху косъма, особено ако ще използвате преса, маша или сешоар. След като оформите прическата, нанесете възстановяващ серум, който ще предотврати накъсване на краищата и заплитане.

2. Не пропускайте маслата

Всякакъв тип олио и масло за коса са добре дошли за слабата коса. Те имат силно хидратиращо свойство и трябва да се използват стратегически. Не препоръчваме да ги нанасяте преди сешоар – опитайте се да ги поставяте преди да легнете, за да могат да действат цяла нощ. Още едно предимство на маслото и олиото за коса е фактът, че можете да го използвате като стилизиращ и хидратиращ продукт едновременно, ако нанесете и след това вържете на висок кок.

3. Хидратирайте

Постарайте се да нанасяте редовно продукт за дълбока хидратация, за да се сдобиете с еластичност и мекота на косъма. Поставете малко количество и разрешете косата с дървен гребен, но избягвайте корените, тъй като може да внесе тежест и да отнеме от обема.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари