IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки със слънцезащитните кремове

18 март 2016 13 40

Какво не правим правилно?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лятото е все по-близо с всеки изминал ден, а мислите за дълги дни, безгрижни мечти и празни графици ни блазни все повече.

Към тези бонуси обаче, няма как да не добавим и специалните козметични грижи за кожата. Топлото слънце може и да гали кожата ни, но ако прекалим с ласките рискуваме да спим цяла вечер „на закачалка“.

Дори и да игнорираме неприятното усещане, което за щастие е временно, не можем да подминем щетите, които слънчевото изгаряне носи.

Преждевременното стареене, появата на бръчки и пигментни петна са едва част от негативите. Тук на помощ идват слънцезащитните продукти, които ни позволяват да се радваме на дните и да използваме максималното от тях.

За да се случи това обаче, трябва да избягваме най-често срещаните грешки с този тип козметика. Ето кои са те.

1. Ползвате стари слънцезащитни продукти

Ако не използвате този тип козметика редовно, често се протягате към бутилката от миналата година. Желателно е преди това да погледнете сроковете на годност и ако са отминали, да изхвърлите крема веднага. Правете същото, ако държите флаконите на горещи места, тъй като високата температура може да разгради активните съставки и това дори може да е причина да увредите кожата си.

2. Не използвате слънцезащитни продукти достатъчно често

Трябва да използвате този тип продукти през цялата година, дори и през зимните дни. Това е така, защото сме изложени на вредните UV лъчи през цялото време, щом има слънце. Освен това, задължително е да нанасяте отново тънък слой от слънцезащитния крем на всеки няколко часа, защото се абсорбира от кожата.

3. Разчитате на слънцезащитата в козметиката

Това е една от най-големите грешки, защото SPF факторът в крема за лице или фон дьо тен-а не е достатъчно висок, за да защити действително кожата. Освен това, най-добре е да използвате слънцезащитен крем върху козметичните продукти, за да осигурите максимална защита.

4. Не използвате слънцезащита навън

Много хора не осъзнават, че са изложени на вредните UV лъчи дори и да не са директно на слънце – в колата или в офиса, например. Кожата е изложена на риск дори и при затворени прозорци, ако не са пуснати щори. Нанасяйте слънцезащитни продукти всеки ден, без значение къде ви предстои да отидете.

5. Не нанасяте слънцезащитни кремове навсякъде

Повечето хора нанасят този тип продукти на части от тялото, които са директно изложени на слънчеви лъчи. Въпреки това, много от материите не са устойчиви на UV лъчите, затова е нужно да нанесете слънцезащитни продукти на частите от тялото, които са покрити с дрехи преди да се облечете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари