IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да засилим растежа на косата? – Част 2

29 март 2016 12 10

Допълнителни съвети

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Имали сте момент, в който смело сте пристигнали при фризьора и сте заявили, че искате къса коса.

Всичко е чудесно до момента, в който решите, че дългата прическа е била по-подходяща или лесна за вас.

И тук опираме до един от най-често задаваните въпроси: Как точно да накараме косата да расте по-бързо?

Търпението е добродетел, която не всички притежават по отношение на външния си вид. Няма да ви караме да чакате повече – споделихме с вас съвети за това, как да засилим растежа на косата, а сега допълваме списъка.

1. Подхранете скалпа отвътре навън

Доброто хранене е изключително важно за засилване на растежа на косата. Но ако вашата диета е лишена от цветни плодове и зеленчуци, колкото и протеин да приемате, няма да е достатъчно. Не забравяйте да си набавяте Витамин А, Витамин Е и биотин.

2. Спрете да пушите

Пушенето стеснява кръвоносните съдове, което може драстично да намали количеството на пресните хранителни вещества, които достигат до корените на вашата коса.

3. Намалете употребата на химикали

Избягвайте обработването със силни химикали като белина, козметика за изправяне и трайно къдрене. Този тип процедури разрушават протеиновите връзки в косата и водят до накъсване и забавяне процеса на растеж.

4. Защитете косата

Леките хидратиращи балсами без отмиване ще ви помогнат да се сдобиете с мека и еластична коса. По този начин ще намалите накъсването и ще предотвратите всякакви евентуални наранявания както по повърхността, така и в структурата на косъма.

5. Премахвайте цъфтящите краища

Добрата поддръжка е основната грижа за дългата и красива коса. В крайна сметка, колкото и бързо да растат косъмчетата на главата ви, ако краищата са накъсани, това ще развали цялостния външен вид на прическата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари