IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се подготвим за маникюр?

30 април 2016 11 30

Съвети за дами, които се лакират сами

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красивият маникюр е много повече, отколкото просто лакирани нокти. Той изразява свободата на въображението, креативността и внимание към детайла от страна на дамите.

Всъщност, това са десет малки аксесоара, които да завършат перфектно всяка една визия.

Оказва се, че добре поддържаните нокти не се забелязват само и единствено от жените, но и от техните силни половинки.

Те демонстрират внимание към детайла и дори могат да създадат впечатление за дама, която поддържа себе си във всяко едно отношение.

Красивият маникюр обаче далеч не е само нанасяне на цвят върху ноктите – необходима е и подготовка. Представяме ви съветите, с които да създадете перфектната основа.

Ето кои са те:

1. Подготовка

Преди всичко, почистете стария лак за нокти с лакочистител. Без значение дали основата ще е в същия цвят, в който сте лакирани в момента, задължително започнете отначало. Нанесете бадемово масло и масажирайте ръцете.

2. Оформете

След като почистите старателно, използвайте пиличка за нокти и оформете в желаната посока. Без значение дали искате дълги, къси, овални, остри или квадратни нокти, задължително използвайте пила, за да ги направите еднакви и на двете ръце.

3. Почистете

Омекотете и хидратирайте ноктите и кожичките около тях. Можете да улесните процеса по почистване като накиснете ръцете в купа с топла вода и задържите поне за 15 минути. След това използвайте ножички за кожички и почистете.

4. Измийте

Измийте ръцете с топла вода, за да премахнете мръсотията от целите ръце. По този начин ще премахнете и маслото, което предварително поставихте, тъй като то вече е подхранило кожата и единственото, което може да направи, е да затрудни нанасянето на лак за нокти.

5. Подсушете

Задължително е да подсушите добре ноктите, преди да започнете нанасянето на лак. След като използвате хартиена кърпа или салфетка, можете спокойно да нанесете лак за основа, който да втвърди ноктите и да подсили цветовете, които ще използвате за вашия маникюр.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари