IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да ползваме правилно козметиката?

3 май 2016 10 45

Всеки продукт си има специфика

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Докато в козметичната индустрия въпросът дали първо се нанася серум или хидратиращ крем все още е повод за многобройни спорове, всички са единодушни около друг съществен момент.

Как е правилно да използваме козметичните си продукти? Специалистите са на едно мнение по този казус.

Преди да ви представим спецификата на различните компоненти от тоалетката, трябва да уточним, че лекари и професионалисти застават зад думите си, че ако имаме правилните продукти, не ни трябват много стъпки, за да постигнем съвършен външен вид.

Придържайте се към почистващ продукт, серум и хидратант. А сега вижте как да ги използвате:

1. Почистващ продукт

Без значение каква е вашата козметична рутина, да премахнете грима от лицето е първата стъпка. Това осигурява добра основа за всеки един продукт, който ще нанесете след това – от почистваща пяна до хидратиращ крем. Всичко ще се абсорбира по-добре и няма да се получи ефект на наслагване и мръсотия.

2. Тоник

Това е един от продуктите, който със сигурност не е задължителен, но ако все пак го харесвате и ви влияе добре на кожата, можете да го използвате. Основното предназначение е да ребалансира кожата след използването на почистващ продукт.

3. Маски

Добре е да знаете, че маска за лице трябва да се прави само веднъж седмично и задължително се поставя върху предварително почистено лице.

4. Крем за очи

Когато сте в тийнейджърските си години, със сигурност нямате нужда от крем за очи. Разбира се, това се променя с годините и дори се превръща в приоритетен продукт. Комбинирайте и нанасяйте преди хидратиращ крем на цялото лице.

5. Хидратиращ крем

Желателно е да подберете козметичен продукт за хидратиране, който има SPF защитен фактор, ако го използвате сутрин. По този начин едновременно ще хидратирате и защитите кожата. Вечер преди лягане нанесете предназначен за тази част от денонощието хидратант.

6. Основа за грим

Този продукт е много подходящ за летните и пролетните дни, в които температурите са високи. Това е така, тъй като формулата е алтернативна на хидратиращия крем, но помага за по-лесно и дълготрайно нанасяне на грим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари