IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От вкъщи: Край на заплетените краища

6 май 2016 13 50

Какво можем да използваме за красива коса?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Заплетената коса е едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на прическата ни.

Не само, че е изключително трудно да се разрешем, било то с гребен или четка, но и появата на възелчета ни се струва буквално навсякъде.

Понякога нещата стигат до такива размери, че единственото спасение ни се вижда в ножичката и посещението при фризьор, който да премахне краищата.

Уви, това се оказва само временно решение.

Представяме на вашето внимание няколко продукта от дома, които могат да ви спасят трайно от заплитането на косата. Ето кои са те:

1. Яйца

Разбийте едно яйце с бадемово масло или мед. Нанесете готовата смес под формата на маска за коса и изплакнете добре след половин час.

2. Майонеза

Измийте косата и я подсушете с хавлиена кърпа. Нанесете половин чаена чаша майонеза и я оставете да престои за 15-20 минути. Измийте с шампоан и изплакнете добре.

3. Банани

Бананите са богати на цинк, желязо и витамини A, C и E. Веднъж или два пъти седмично обелете един банан и го пасирайте. Добавете две чаени лъжички извара, няколко капки розова вода и малко лимонов сок. Оставете да престои върху косата за един час и изплакнете добре.

4. Папая

Пасирайте обелена папая и половин чаена чаша извара, докато не получите гъста смес. Нанесете като маска върху косата и оставете за 30 минути преди да изплакнете.

5. Мед

Смесете супена лъжица мед с малко извара и нанесете сместа само върху краищата на косата. Оставете да престои поне 20 минути и след това изплакнете обилно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари