IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекове за лятна красота

7 май 2016 12 00

Как да изглеждаме добре през топлия сезон?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Слънчевите и топли дни са предпоставка да изглеждаме максимално добре.

Няма нищо по-добро за небрежните къдрици от морската вода, а всички дрехи стоят една идея по-добре върху целуната от слънцето кожа.

Това са дните, в които липсата на фон дьо тен и ВВ крем е абсолютно простена, а и честно казано желателна.

Както добре знаем, всяко правило търпи своето изключение и топлите дни имат такова по отношение на външния вид.

Представяме ви лекове за най-често срещаните проблеми с красотата.

1. За да се отървете от тен

Понякога прекаляваме с почерняването на кожата от слънчевите лъчи. И толкова изпускаме контрол, че се оказваме много по-тъмни, отколкото ни се иска. В тези моменти, вместо да запазвате час за скъпа процедура в салон, просто смесете малко кисело мляко с мед или лимон и нанесете върху тялото. Прилагайте терапията поне три пъти в седмицата, за да имате бърз резултат.

2. Третиране на торбички под очите

Повечето дами не знаят как да се справят сами с торбичките под очите. Единият от Най-лесните варианти е предварително изстудени лъжици, поставени върху проблемните зони. Другият вариант е да използвате паста, направена от сандалово масло и розова вода.

3. Премахване на мъртви клетки

Вместо да прилагате скраб върху лицето и тялото на всеки две седмици, можете да направите тънка паста от ориз и мляко и да нанасяте върху тялото всяка седмица. Тази смес ще премахне мъртвите клетки и ще създаде блясък.

4. Косопад

Повечето дами страдат от косопад по време на летните месеци. Причината за това, освен прекомерното миене на косата, е изпотяването на скалпа. За да се подсигурите, че няма да загубите повече коса, нанасяйте кокосово масло под формата на маска поне два пъти седмично. Можете да изплаквате с арганово масло за допълнителен блясък.

5. Тъмни петна по кожата

Освен потъмняването на кожата от слънцето, друг сериозен проблем са петната, които се появяват в следствие на лъчите. За да запазите меката и чиста кожа, сварете малко мляко със смлени бадеми и нанесете върху кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари