IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чиста кожа от природата

6 май 2016 06 00

Естествени съставки за красота

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички ние мечтаем за перфектно чиста кожа, която не просто, че няма нужда от фон дьо тен, но и изглежда по-добре без поставен такъв.

Сияещият външен вид, нежност и мекота са лесно постижима задача, ако се научим да се обръщаме поне от време на време към природата.

В нея се крият тайните съставки, които имат изключително благоприятно влияние върху външния ни вид и към които трябва да се придържаме в ежедневието.

Ето кои са топ 4 на най-добрите продукти и за какво да ги използваме.

1. Масло от чаено дърво

Смесете масло от чаено дърво и кокосово масло. Нанесете сместа върху лицето. Оставете я да престои поне за 20 минути и след това изплакнете обилно. Тази маска се бори изключително успешно с всякакви раздразнения и предотвратява появата на пъпки.

2. Гел от алое вера

Алое вера е една от най-често срещаните съставки в много козметични продукти, бореща се успешно с появата на бръчки и дори различни упорити кожни болести. Подобрява кръвообращението, има заздравяващи и омекотяващи свойства.

3. Мед

Ако искате естествен блясък на кожата, медът е съставката, към която трябва да се обърнете. Този натурален продукт е идеален в борбата срещу сухота и е подходящ за използване от дами с чувствителна кожа. Добра рецепта за маска е с кафява захар, мед, зехтин и малко лимонов сок.

4. Плодове

Плодовете като манго и нар могат да ви бъдат много полезни в борбата с белези и други трайни деформации по кожата. Ако страдате от изгаряне в следствие на прекомерно излагане на слънце, използвайте паста от диня с мляко за охлаждане.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари