IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем летен парфюм?

13 май 2016 13 20

Няколко практични съвета за ароматите

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Рязкото покачване на температурите определено повишава вероятността за потене.

Тъй като за нас, а и за околните, е добре винаги да ухаем приятно и да запазим това за възможно най-дълъг период от време, парфюмът се оказва новият ни най-добър приятел.

Селекцията на точния аромат никак не е лесна задача, защото има твърде много критерии, които ароматната течност да покрие, преди да бъде финално избрана.

Ароматите, които са фини и повишават настроението, са идеални за сезона. От слънчевите бани на плажа до нощния клуб, лесно можете да селектирате най-подходящия парфюм за това време.

Ето няколко съвета за това, как да направите своя избор.

1. Изберете по-леката версия на парфюма, който обикновено използвате. Консултирайте се с продавача дали ароматът, който сте си харесали, е „Eau fresh“ – това означава, че е по-лек.

2. Когато търсите парфюм за лятото, цитрусовите плодове или основните дървесни нотки са по-добрите варианти. Пример за това са аромати със сандалово дърво и нотки на портокал – те са дълготрайни и свежи.

3. Изпробвайте парфюма и извън магазина. Когато го впръсквате в помещението, не можете да усетите изцяло неговия аромат. Естествената среда, в която ще го носите, е много по-ценен тест, отколкото въздухът от климатиците.

4. Избирайте между флорални и плажни аромати. Когато става въпрос за флорални, има няколко, които можете спокойно да вземете – рози и жасмин. Вдъхновените от морето аромати са много свежи и въздушни.

5. Опитайте с парфюми, които са с една основна нотка – те са по-дълготрайни и вероятността да изменят мириса си след определено време е много малка.

6. Плодовите нотки като грейпфрут, ягода и лайм са едновременно свежи и успокояващи. Именно тези качества ги превръщат в добър избор за летен парфюм.

7. Прекарайте известно време с избора на свой аромат. Впръскайте малко количество от него върху китката и се разходете. Ако след 4-5 минути парфюмът не се е променил, смело можете да го купите.

8. Избягвайте честата смяна на марки и бъдете по-постоянни с аромата, който сте избрали. Придържайте се към продукта, към който вече сте свикнали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари