IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Втора кожа“ ни подмладява с 20 години

11 май 2016 06 20

Опъваме лицето за 24 часа без нежелани ефекти

Снимка: Istock

Снимка: Istock

С напредването на годините неминуемо се появяват и бръчките. Външният вид е толкова важен за всяка жена, че учените от години си блъскат главите как да изглеждаме вечно млади.

Е, ето ви една новина, която ни дава надежда, че има шанс да изглеждаме доста по-младолики, макар и с временен ефект.

Американски учени разработиха нов продукт, който временно опъва кожата на лицето и отстранява бръчките, като го подмладява с 20 години. Тази „втора кожа“ представлява полимер, получен въз основата на силикон. Той може да се нанесе на един много тънък и невидим слой, който възвръща еластичността на младата кожа в епидермиса.

Разработката е дело на екипа на проф. Даниъл Андерсън от Масачузетския технологичен институт. Тя ще бъде от полза за лечението на някои кожни заболявания от рода на екземата и псориазиса.

„Това е един невидим слой, който може да служи като преграда и да внесе някои козметични подобрения, обяснява проф. Андерсън. Полимерът може да бъде използван и за прилагането на местни терапии“.

„Втората кожа“ се нанася на два етапа. Най-напред се прилага гел върху лицето, досущ като крем. След това се нанася вторият продукт, който трансформира първия слой и придава еластичност на епидермиса, като го опъва.

Ефектът на продукта е с продължителност 24 часа и няма нежелателни странични ефекти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари