IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешки с красотата и как да ги поправим

24 май 2016 09 30

С какво не се справяме добре?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Козметичната индустрия е един безкраен свят с многобройни възможности за жените.

Разнообразните продукти позволяват да прикрием недостатъците, да подчертаем предимствата и да бъдем значително по-красиви с няколко лесни трика.

Има неща обаче, с които все още не се справяме перфектно.

Разбира се, лесно е това да се преодолее, особено след като прегледате нашия своеобразен гид за грешките, които допускаме и техните решения.

1. Веждите са сестри, не близнаци

Грешка: Една грешка, която всички правим с веждите е, че се опитваме отчаяно да ги направим еднакви.

Техника: Трябва да запомним, че веждите са сестри, а не близнаци. Няма значение дали едната вежда е съвсем леко по-различна от другата, докато изглеждат естествено и разликата виждаме само ние.

2. Коректорът изглежда светъл

Грешка: Нанасяте твърде много коректор в различен тон.

Техника: Използвайте коректор само на местата, на които наистина имате нужда – това са под очите и около носа.

Техника: Нанасяйте задължително продукти от този тип с пръсти, защото телесната ви температура ще помогне за равномерното и правилно нанасяне по цялото лице или в съответната зона.

3. Спиралата сплъстява миглите

Грешка: Държите продукта отворен твърде дълго и той изсъхва. Друга грешка е „изпомпване“ с четката, за да вземете повече продукт.

Техника: Ползвайте спиралите за мигли не повече от три месеца след като сте ги купили. Относно нанасянето, първо използвайте извивачката и след това нанесете два пласта. Започвайте от основата към края.

4. Не се справяте с очната линия

Грешка: Дърпате кожата около окото, което създава неравномерно нанасяне след това.

Техника: Нарисувайте малки точки, които да маркират линията за козметичния продукт. След това е лесно – просто свържете точките.

5. Грешно нанасяне на руж и бронзант

Грешка: Нанасяте на грешната част от лицето, слагате много продукт или използвате грешен нюанс.

Техника: За ружа – винаги го нанасяйте на твърдата част от скулата над бузата. По-добре е да сложите малко, отколкото много. Придържайте се към естествени тонове. За бронзанта – винаги потупвайте четката, преди да нанасяте върху скулите. Блестящите бронзанти не трябва да се използват за контуриране.

6. Състарявате очите с грим

Грешка: Използвате тъмен и тежък грим. Най-добре е, с напредването на възрастта, да се придържате към цветове като кафяво и сиво, отколкото към черно.

Техника: Ако искате наситен цвят, започнете с кафяво и надграждайте. Черната очна линия и сенки на по-възрастни дами не са подходящи.

7. Състаряване на кожата

Грешка: Използвате блестящи продукти на лицето, които подчертават бръчиците и фините линии.

Техника: Изхвърлете блестящата козметика. Придържайте се към матиращи продукти за сенки, например. ББ кремовете са по-добър вариант от фон дьо тен-ите, защото правят кожата да изглежда по-свежа и млада.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари