IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да махнем петна от дезодорант

28 май 2016 13 00

Няколко съвета с добър ефект

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Летните дни са този период от годината, в който нуждата от козметични продукти се променя. Ако през зимата трябва да акцентираме на хидратация във всички нейни форми, то през лятото залагаме повече на защитата.

В този ред на мисли, днес ще разгледаме по-обстойно ролята на дезодорантите и негативните им страни.

Факт е, че този тип продукти вършат чудеса срещу потенето, което ги превръща в основна необходимост за топлите дни.

От друга страна обаче, не са малко случаите, в които се сдобиваме с неприятни петна, трудни за премахване.

По тази причина представяме 5 ефективни и изпробвани начина да почистим и запазим дрехите си, без да жертваме приятния аромат.

1. Бебешки кърпички

За всички майки или жени, които имат проблем с петната от дезодорант върху дрехите – бебешките кърпички правят чудеса. Просто натъркайте добре с тях зоната, върху която е петното и оставете да изсъхне.

2. Кърпи от микрофибър

Кърпите и гъбите, направени от микрофибър, са чудесен инструмент, с който да разрешавате всякакви проблеми с почистване. Към това число влизат и петната от дезодорант върху дрехите. Намокрете и потъркайте зоната, за да премахнете неприятното оцветяване.

3. Чорапогащник

Имате стар чорапогащник, който мислите да хвърлите? Не бързайте, защото може да ви влезе в употреба. Той ще премахне успешно петната. Особено добри са за деликатни и фини материи като коприна и лен, например.

4. Продукт за почистване на грим

Преди сме ви споменавали, че обикновено продуктите за почистване на грим са много полезни за премахване на петна от фон дьо тен или крем. За щастие, можете да използвате същата техника и при третирането на петна от дезодорант.

5. Влажна кърпа

Понякога най-простото решение е най-добро. Вземете обикновена хавлиена кърпа, намокрете я и почистете добре мястото с петно от дезодорант. За да сте сигурни в ефекта, можете да „минете“ няколко пъти. Оставете да изсъхне на въздух.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари