IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденция 2016: Очна линия с балончета

27 май 2016 06 20

Какво представлява, как изглежда и как се прави?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Обикновено когато става въпрос за козметика знаем, че трудно можем да познаваме всяка техника или всеки нов продукт.

Това е така, тъй като често индустрията ни изненадва, а времето, през което го прави, е доста кратко.

Едно от най-обсъжданите неща сред гримьори и обикновени дами е поставянето на очна линия.

Това майсторско движение с ръка, което трудно се постига еднакво на двете очи и което изисква поне няколко месеца ежедневно трениране.

И разбира се, техники, с които да не се получават неравности, а да бъде една перфектна цветна или черна лента, следваща границите на миглите.

Какво ще кажете обаче, ако ви споделим, че една от най-актуалните тенденции за пролет-лято 2016 е очната линия с балончета?

Какво представлява?

Това е нов начин за нанасяне на очна линия, който е точно обратният на разпространения такъв. Вместо да се опитвате да получите перфектна лента, която да бъде равна, се стремите към наслагване на малки, своеобразни заоблени „хълмчета“.

Как се прави?

Техниката всъщност е много лесна. Взимате обикновена малка капачка от молив за очи или вежди. Изсипвате малко количество очна линия върху ръката или стъкло и потапяте отворения край на капачката в него. След това наслагвате върху клепача така, че да се получи полукръг. На практика, върху клепача остават само границите на половинки от кръгчета, които вие ще запълните с очна линия след това. Желателно е да използвате течен продукт с тънка четка, за да се получи прецизно. Можете да издърпате в края тип „котешко око“ за допълнителен ефект.

Как изглежда?

Интересното на този тип очна линия е, че тя буквално стои на окото като специална декорация, не изисква чак толкова прецизност и дори и очите ви да са различни, това по никакъв начин не се разбира. А и всъщност ни прилича малко на ефект от дантела върху очите, който спокойно можете да постигнете и с цветове, различни от черно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари