IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се гримираме според тенденциите?

31 май 2016 13 00

Идеи за това, как да работим правилно с грима

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Макар астрономическото лято да не е настъпило още, в действителност то вече е така да се каже официално тук и ако досега не сте почистили козметичната си чантичка, вече е крайно време да го направите.

Отстранете всякакви козметични продукти, които създават „тежък“ грим върху лицето и се концентрирайте върху основната тенденция – свежест и светлина.

Единственото нещо, което щедро трябва да поставяте върху лицето си през това време на годината е слънцезащитният крем. Всичко останало трябва да се сведе до абсолютен минимум.

Ето как да оперирате с козметичните продукти, за да изглеждате едновременно в крак с тенденциите и открояващо се красиви.

1. Слънцезащита

Измийте добре лицето и нанесете слънцезащитен крем. След почистване, можете да се възползвате от хидратиращите кремове, които най-често са със SPF 15, но в никакъв случай не забравяйте и самостоятелната защита.

2. Пудра

Ако има нещо, което трябва да направите със сигурност, то е да избягвате течните и кремообразни фон дьо тени-и и да ги заместите с много лека тяхна минерална форма със слънцезащитен фактор. Можете просто да нанесете малко пудра и сте готови.

3. Бронзант или руж

Нанесете бронзант, ако сте с по-тъмна кожа и съвсем светъл нюанс на розов руж върху най-изпъкналата част на скулите, носа, брадичката и границата с косата.

4. Спирала

В топлите месеци със сигурност бихте искали да се възползвате от водоустойчивите формули на спиралата за мигли. Нанесете я прецизно, за да подчертаете погледа, но ви препоръчваме да се спрете на кафяв вместо черен цвят.

5. Гланц за устни

Използвайте задължителния балсам за устни и след това подчертайте устните с нюд нюанс или светлорозов такъв на гланц. Ако сте с по-тъмна кожа, препоръчваме цвят праскова, който да подчертае тена ви. Важното е да запомните, че водеща тенденция в грима за пролет-лято 2016 са палитрите в нюд нюанси – придържайте се към тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари