IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за съвършен педикюр

24 юни 2016 08 20

Сезонът на босите крачета

5 съвета за съвършен педикюр

Всяка дама знае, че елегантните сандали на висок ток и красивите чехли с кристали стоят много по-добре, ако педикюрът е перфектен.

1. Добре оформени и красиво лакирани нокти в актуален за сезона цвят;

2. Гладки пети без натрупвания от мъртва кожа;

3. Нежни ходила;

4. Липса на мазоли;

5. Без натрупвания от мъртва кожа по възглавничките на палците и другите пръсти.

Колко от тези 5 критерия покрива Вашият педикюр? Ако не са 5 от 5, отделете време и се погрижете за краката и самочувствието си.

При първа възможност си направете педикюрна вана със соли. Те омекотяват мъртвата кожа по ходилата и улесняват нейното отстраняване. Добър вариант са Освежаващите и дезодориращи соли на SNB Professional.

Традиционно жените използват пемза за пети, но ние Ви препоръчваме пила за натрупвания по кожата с грубост 100/180. При нея по-грубата част е вдлъбната и лесно можете да обработите петите, а по-фината е изпъкнала, което я прави по-удобна за обработването на пръстите и останалата част от ходилото.

След като сте отстранили грубите натрупвания от мъртва кожа, е ред да завършите ексфолирането с подходящ скраб, като например Захарен скраб с какаово и растителни масла на SNB Professional. Той осигурява висока степен на почистване на кожата на краката и ходилата с комбинация от кафява и рафинирана захар. Балансираната му маслена основа осигурява възможност за продължителен масаж, а добавеното какаово масло овлажнява, омекотява кожата и подобрява нейната еластичност.

След като измиете остатъците от скраба, обърнете сериозно внимание на оформянето на ноктите и лакирането им. При педикюра обикновения лак за нокти издържа дълго, затова можете да си позволите нов цвят в колекцията от лакове.

Знаем, че вече нямате търпение да покажете съвършено гладките си крачета на света, но преди да тръгнете, нанесете хидратиращ крем и изчакайте да попие. И за да се чувствате наистина комфортно в сандалите или чехлите си и за да предотвратите хлъзгане на ходилото по гладката им стелка, нанесете пудра за предпочитане в телесен цвят.

Това е! Ако този ритуал за красота в пет стъпки за съвършен педикюр Ви се струва сложен за изпълнение у дома, просто посетете своя педикюрист. След това сутрин и вечер нанасяйте хидратиращ крем за крака и Voilà! ще се радвате на гладка и нежна кожа на петите и ходилата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари