IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите на маслото от авокадо за красотата

23 юни 2016 14 20

Какви са те и как да ги извлечем?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако сте фенове на авокадото заради страхотния му вкус и всички ползи, които то има за тялото, нека ви представим една по-различна версия – маслото от авокадо.

Разбира се, то не е толкова задоволяващо колкото един тост с авокадо, но маслото съдържа изключително много ползи за красотата.

Маслото от авокадо идва от месестата му част и подпомага сърдечното здраве и цялостното състояние на организма.

Относно красотата, естественият продукт е много подходящ за използване от дами и господа, които имат чувствителна кожа и не могат да си позволят да нанасят всякакви продукти.

Ето и останалите му ползи:

1. Ако сте с висок холестерол, използвайте масло от авокадо вместо зехтин или олио за да овкусите салатата.

2. Маслото от авокадо е с високи хидратиращи свойства и може спокойно да го въведете в ежедневния си ритуал за красота. Просто нанасяйте върху лицето и разнесете равномерно.

3. Противовъзпалителните свойства на естествения продукт го нареждат на челно място в класацията сред природните методи за успокояване на раздразнения и зачервявания.

4. Ако страдате от екзема или псориазис, използвайте масло от авокадо. То ще намали сърбежа и неприятното усещане върху кожата.

5. Можете да заместите спокойно кокосовото масло с такова от авокадо в грижата за косата. Нанесете щедро количество от краищата към корените и оставете да подейства за няколко минути преди да изплакнете.

6. Разпространено е използването на масло от авокадо и като почистващ продукт. Просто нанесете върху памучен тампон и премахнете грима и натрупаната мръсотия по кожата.

7. Плътната, но бързо абсорбираща се консистенция прави маслото от авокадо основна съставка в рецептите за домашен сапун.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари