IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим педикюр у дома?

29 юни 2016 11 40

Няколко стъпки за добър резултат

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Дойде сезонът на голите крачета. Вече заменихме затворените обувки с красиви сандали, а педикюрът ни се явява перфектният завършек на визията ни.

Една от най-печелившите гледни точки е, ако виждате пръстите на краката си като аксесоари, които ви позволяват да развихрите въображението си и да създадете нещо наистина красиво.

Ако поради липса на време или финанси нямате възможност да посетите най-близкия или любим салон, представяме ви в няколко стъпки как да постигнете перфектния педикюр у дома.

1. Подготовка

Започнете с почистване на ноктите с мокра гъба. След като приключите, използвайте подходяща пиличка, с която да зададете желаната от вас форма и дължина на педикюра.

2. Масаж

За да си доставите още по-голямо удоволствие, масажирайте с подходящ крем. В случай, че нямате козметичен продукт подръка, използвайте мед. Той има силни антибиотични свойства и ще хидратира и омекоти кожата. За още по-голямо удоволствие, добавете резенчета лимон или листа от роза във водата.

3. Релакс

Най-добрият вариант е да оставите крачетата във водата за 10 минути. След това използвайте пемза, за да премахнете горния слой мъртва кожа.

4. Ако имате напукани пети

В този случай добавете към ритуала за домашен педикюр и една допълнителна стъпка – натъркайте с лимон засегнатите зони. Това ще направи кожата още по-мека и ще премахне неприятното усещане при допир.

5. Завършек

Последната стъпка е най-приятна – подсушете добре краката и лакирайте с любимия си лак за нокти. Нанесете последния слой с топ лак и след като изсъхне, масажирайте с лосион за тяло или подходящ крем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари