IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървем от белеща се кожа след изгаряне?

15 юли 2016 10 20

Няколко добри и ефективни идеи

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лющенето или беленето на кожата може да се появи като нежелан ефект обикновено по две причини – твърде суха кожа или слънчево изгаряне.

Макар че това е част от заздравителния процес на тялото, люспичките могат да предизвикат дискомфорт, неприятно усещане и дори леко спадане на самочувствието.

Абсолютно разбираемо е в подобна ситуация да се стремим да се отървем от неприятното белене по възможно най-бързия начин.

Давайки няколко прости правила, ще ви помогнем да направите това ефективно.

1. Нежно почистване

В моменти, в които кожата ви се бели, много важна стъпка е правилната селекция на продукти. Има сапуни и душ гелове, които са особено агресивни и е възможно да изсушат кожата и дори да предизвикат бъдещо раздразнение. Стремете се към кремообразните формули и течните сапуни. Изплаквайте с топла вода – студената няма да е толкова ефективна за премахване на люспите.

2. Ексфолиант

Използвайте ексфолиант, когато си взимате душ или вана, непосредствено след като измиете кожата с продукт. Добрите продукти от този тип ще ви помогнат да премахнете люспичките на кожата и да изравните повърхността. Най-добре е да се спрете на продукти с ананас или папая.

3. Насладете се на парата

След като приключите с ексфолирането, останете за малко в банята на пара. Особено подходящо е да посетите сауна, защото тези условия помагат за обелването на кожата и премахването на люспите. След като прекарате така няколко минути, излезте от банята и подсушете с кърпа.

4. Хидратирайте кожата

Задължително е да нанасяте хидратиращи кремове или лосиони непосредствено след като си вземете душ. Точно в този момент е важно да задържите натрупаната влага в кожата, което става с допълнителни продукти. Изберете крем, масло или лосион според типа кожа, който имате.

5. Хидратирайте отвътре

Много важно е кожата ви да бъде хидратирана отвън, но е добре да не забравяте и вътрешната грижа. За да постигнете това, пийте много течности ежедневно, като препоръчително е да не падате под 2 литра вода на ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )