IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюристи: Моля ви, спрете да правите тези неща!

20 юли 2016 06 20

Какво не понасят професионалистите от това, което правите

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Няма красива визия, която да изглежда напълно завършена без безупречен маникюр. Това е идеалният завършек за всеки един силует, без значение в кой стил се води той.

Късметлийки са дамите, които имат възможност да посещават маникюрист регулярно, защото винаги е добре професионалист да удължи живота на ноктите.

Въпреки това, има много грешки, които ние допускаме и за които маникюристът ни не казва, че действително го дразнят безкрайно много.

Представяме ви какво им се иска да ви помолят да прекратите.

1. Побърквате се след малка промяна

Много от салоните споделят, че клиенти им се обаждат няколко дни след поставянето на гел лак, за да се оплачат от промяна на цвета. Обикновено това е в следствие на лосиони за тяло, дезинфектанти и всякакви други кремове. Единственото, което трябва да направите, е да пазите ноктите или да почистите с малко спирт.

2. Твърде много изрязвате кожичките

Трудно е да се постигне красив маникюр, ако не се махнат кожичките. Въпреки това, не е препоръчително да правите това у дома, тъй като ги режете много дълбоко. По този начин нарушавате здравата иначе кожа около нокътното легло. Вместо да режете, просто избутайте с дървената писалка за кожички.

3. Чакате лакът да се обели

Едно от най-често срещаните състояния, в които хората ходят на маникюр, е след вече обелен лак за нокти. И притеснителното е, че повечето дами дори не се притесняват от този факт. Маникюристите молят да поддържате красиви и свежи нокти. Ако лакът се обели, но часът ви е след няколко дни – използвайте лакочистител или „запълнете“ с малко лак в същия цвят, за да изкарате оставащото време.

4. Не си режете ноктите регулярно

Всички сме го правили с надеждата да ни пораснат ноктите, но се оказва, че използването на нокторезачка е жизненоважно. По този начин ноктите ще изглеждат много по-добре и всъщност ще удължите живота им.

5. Гризете си ноктите

Гризането е ужасен навик, който нанася деформации на ноктите и може да окаже неблагоприятно влияние и върху кожата около тях. Инфекции и дори щети върху зъбите не са изключени.

6. Чакате твърде много между часовете

Всички сме много заети, но това не е оправдание да чакате повече от необходимото. Не е необходимо лакът да стига до средата на ноктите, за да разберете, че сте закъснели. Най-добре е да запазите едни и същи часове предварително, които да спазвате.

7. Тотално пренебрегвате кожичките

Добре е да се грижите и вие за кожичките, тъй като те растат много по-бързо от ноктите. За целта, просто ги избутвайте съвсем малко, за да не покрият ноктите и да станат трудни за изрязване след това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари