IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки при маникюр с гел лак

20 юли 2016 10 20

Какво да избягваме и за какво да следим?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Има много причини, заради които обичаме маникюра с гел лак, но няколко се открояват значително повече от други.

Харесваме факта, че не изисква време за изсъхване и не може да се развали или размаже. Издържа поне за две седмици и гарантира абсолютно перфектен вид през този период.

Но когато става въпрос за почистването му, няма как да не признаем, че леко ни хваща мързелът.

Когато избираме дали да опитаме сами да го премахнем или да си запишем специален час, обикновено първото надделява.

Оказва се, че това далеч не е единствената грешка, която допускаме по отношение на гел лака.

Ето кои са другите:

1. Обелвате гел лака от ноктите

Ако ще навлизате в света на гел лака, трябва да престанете с обелването му. В крайна сметка, ако сте решили вие да сваляте цвета, по-добре инвестирайте в професионален комплект за свалянето му. В противен случай ще се окажете с нацепени нокти, на които ще им бъдат нужни поне няколко седмици за възстановяване.

2. Избягвате масло за кожички

Въпреки разпространеното твърдение, кремовете, лосионите и маслата нямат никакво влияние върху гел маникюра ви. Веднъж след като той е „изпечен“ на лампата, можете да нанасяте абсолютно всичко, което си пожелаете. В интерес на истината, регулярното използване на масла за кожички само ще бъде във ваш плюс.

3. Ходите в грешните салони

Да откриете правилно място, на което да поставят гел лака ви, е основна стъпка. Следете за технологията при поставяне, защото е възможно именно това да е причината лакът ви да се обелва едва след една седмица. Освен това старите продукти могат да увредят и самите ви нокти. Хигиената е другото, за което трябва да следите задължително. Не е необходимо да ви разказваме за рисковете от инфекции и неприятностите, с които можете да се сдобиете.

4. Грешна подготовка

Обикновено поставянето на гел лак си е в няколко ясни стъпки, които трябва да се следват. Ако маникюристът ви поставя обикновен ацетон, вместо пригоденият за целта козметичен продукт, не се задоволявайте с това и със сигурност не се връщайте в този салон.

5. Смесвате различни продукти

Всяка марка изработва своите комплекти за поставяне на гел лак, дори и тези за домашни условия. Голяма грешка е да „сглобявате“ свой сет от останали продукти с различни имена, защото формулите със сигурност се разминават и понякога могат да не са подходящи за комбинация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари