IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижите за плитките си?

23 юли 2016 12 00

Прическата и съвети за нейния вид

Бионсе, Снимка: Instagram

Бионсе, Снимка: Instagram

Без значение дали сте с естествената си коса или я подлагате на обработка и изкуствени добавки, със сигурност е добре да се грижите правилно за нея.

Тази година ситните плитки и добавената изкуствена коса към тях са изключително модерни.

Точно този тип прически са начинът да намалим вредата от топлинната обработка и да защитим косъма от неблагоприятните атмосферни условия.

За да бъдете красиви обаче, трябва да положите определени усилия.

Ето как да се грижите за своите плитки максимално добре с цел дълготрайност.

1. Започнете с предварителна обработка на косата

Дори и преди да отидете да ви сплетат косата на тънки и многобройни плитки, се изисква да положите малко грижи за естествената ви коса. Измийте с шампоан и балсам и използвайте терапии специално пригодени за дълбоко хидратиране. По този начин ще задържите влагата в косата и ще създадете красива основа за прическата.

2. Не търкайте плитките, когато ги миете

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да миете косата си с шампоан, който да премахне натрупаната мръсотия в косата. Мийте от скалпа към краищата като движението трябва да бъде по вертикала. Това ще помогне да предотвратите стърчащите косъмчета в плитките по цялата им дължина.

3. Изсушете ги добре преди да стилизирате

Влажните плитки могат да доведат до наистина неприятни проблеми със скалпа като пърхот и дори гъбична инфекция. Най-добре е да използвате сешоар поне за 30 минути като местите въздушната струя постоянно. Можете да оставите плитките да изсъхнат и сами, но не стилизирайте преди да са напълно сухи.

4. Сух шампоан и хамамелис

Нямате време да влезете под душа? Използвайте сух шампоан или хамамелис, тъй като по този начин ще премахнете замърсяванията, натрупани по скалпа, без да миете косата. Те са чудесен вариант, ако искате да добавите още един ден с дадена прическа.

5. Слушайте скалпа

Запомнете, дори и косата ви да изглежда добре, поддържането на коса на малки плитки за твърде дълго време не е желателно. Здравословното падане на косъмчета е процес, който не може да бъде спрян, а с плитките се получава единствено натрупването им. Това натежава и се оказва невъзможно и непосилно за корените да издържат. Последиците няма да са хубави.

Снимка: Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари